Cine e Amanda Gorman, prezentă la ceremonia de învestitură a lui Biden. Numele de care o să mai auziți

Joe Biden a fost învestit în funcţia de preşedinte al SUA
Joe Biden a fost învestit în funcţia de preşedinte al SUA

Îmbrăcată în galben şi cu părul coafat cu o coroniţă roşie, tânăra poetă Amanda Gorman a captivat publicul miercuri în cadrul ceremoniei de învestitură a lui Joe Biden, prin versurile sale care au făcut apel la unitate în SUA, relatează AFP. 

În vârstă de numai 22 de ani, tânăra originară din Los Angeles a recitat un poem scris de ea, intitulat 'The Hill We Climb', o referire la dealul Capitoliului, unde susţinătorii lui Donald Trump au pătruns cu forţa în sediul Congresului pe 6 ianuarie.

Textul său, pe care l-a scris după asaltul asupra Capitoliului, evocă 'o forţă care mai degrabă va zdruncina naţiunea noastră, decât să o divizeze'.

'Acest efort aproape a reuşit/Dar dacă democraţia poate fi pentru moment întârziată, ea nu poate fi definitiv suprimată', se mai menţionează în poem.

Amanda Gorman a primit primul premiu pentru poezie la 16 ani. Trei ani mai târziu, a primit titlul de 'cea mai bun tânără poetă a ţării', în timp ce studia sociologia la prestigioasa universitate Harvard.

Înaintea ei, alţi cinci poeţi, între care Robert Frost şi Maya Angelou, au participat la ceremonii de învestitură ale unor preşedinţi americani, dar niciunul dintre ei nu era atât de tânăr. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel