Cine a fost ILIE VONICA, sibianul care s-a sinucis marți. Care a fost legătura între el și Călin Popescu Tăriceanu

După sinuciderea lui George Claudiu Dumitru, avocatul lui Dan Adamescu, un alt cunoscut om de afaceri a recurs la gestul extrem pentru a-și încheia conturile cu viața. ILIE VONICA a fost unul dintre cei mai puternici oameni de afaceri din industria locală de medicamente, care şi-a început business-ul în urmă cu aproape 20 de ani în servicii private la Sibiu, pe care l-a extins în distribuţia de medicamente, iar recent şi în producţie. Acesta s-a sinucis, marți, aruncându-se de la balconul vilei sale din Sibiu. 

Potrivit unor informații din rândul anchetatorilor, ILIE VONICA ar fi lăsat cinci pagini scrise de mână, în care se pare că omul de afaceri și-a motivat gestul.

Cine a fost ILIE VONICA

ILIE VONICA ar fi împlinit peste două săptămâni 59 de ani. În 2013, ILIE VONICA a fost declarat cel mai bogat sibian de către Capital Top 300, averea acestuia fiind estimată  în intervalul 158 – 160 de milioane de euro. Aflat pe locul 26 în clasamentul celor mai bogați români, ILIE VONICA s-a remarcat în ultimul timp pentru investiția de 12 milioane de euro în fabrica de medicamente pentru terapia cancerului din zona industrială vest a Sibiului, dar și prin deschiderea Spitalului Polisano în 2013, investiție aproximată de unele surse la 60 de milioane de euro.

Citește și: ILIE VONICA, implicat în dosarul reţetelor false, a murit

ILIE VONICA  demarase în 2013 și o amplă investiție în amenajarea unui teren de golf la Cisnădie, teren la standarde profesioniste și înconjurat de facilități de cazare și petrecere a timpului liber.

În aceste condiții este posibil ca omul de afaceri să fi intrat în criză de lichidități, în condițiile în care investițiile din industria medicală sunt enorme, chiar și la nivelul bugetului unui stat. ILIE VONICA reușise să vândă în 2013 una dintre afacerile sale unui concern german. Este vorba de cele nouă clinici de dializă, unde apelau circa 850 de bolnavi, dintre cei 9.000 de români care au nevoie de un tratament de substituţie renală.

Valoarea tranzacției celor nouă clinici amintite între ILIE VONICA și germanii de la Diaverum a fost de 25 de milioane de euro.

Referitor la acest aspect, putem aminti cazul fostului om de afaceri, Mihai Erbașu, care în 2004 s-a sinucis, după cum au constatat anchetatorii, din cauza problemelor financiare. Din ancheta procurorilor nu a scăpat Traian Băsescu, primarul general al Capitalei din acea vreme. S-a speculat că Băsescu ar fi fost unul din autorii morali ai sinuciderii lui Erbașu, deoarece acesta ar fi refuzat să-l primească în audiență, cu câteva zile înainte de tragicul eveniment pe omul de afaceri. 

Gestul lui ILIE VONICA, la o zi după respingerea contestației soției sale privind arestarea în dosarul rețetelor false

ILIE VONICA a decis să recurgă la acest gest, la o zi după ce Curtea de Apel București a respins contestația formulată de soția sa, Ioana Daniela Vonica, împotriva deciziei Tribunalului București care a dispus arestarea ei pe termen de 30 de zile. Ioana Daniela Vonica este urmărită penal de procurori în dosarul rețetelor false.

Prejudiciu de 3,5 milioane de euro

Potrivit informațiilor făcute până acum publice, în Dosarul rețetelor false, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București urmăresc o rețea de medici, farmaciști și oameni de afaceri care au prejudiciat statul cu mai multe milioane de euro. Astfel, medicii Institutului Fundeni sunt urmăriți penal pentru că ar fi redactat aproximativ 1.100 de rețete false, pe numele unor pacienți reali.

Citește și: Ironie crudă! Care este sloganul firmei lui Ilie Vonica

Falsele rețete erau apoi introduse în circuitul unor farmacii care achiziționau medicamentele în mod fictiv și, tot fictiv, le eliberau pe numele celor trecuți pe rețetele mediilor Institutului Fundeni. Apoi, toate aceste tranzacții fictive erau decontate la Casa de asigurări de sănătate a municipiului București.

Numele lui ILIE VONICA legat de cel al lui Călin Popescu Tăriceanu

De asemenea, numele lui ILIE VONICA a fost legat și de cel al lui Călin Popescu Tăriceanu. ILIE VONICA a fost dealerul Citroen în Sibiu al cărui reprezentant pe România este fostul premier liberal.  

ILIE VONICA nu a a fost străin nici de campania de vaccinare a fetițelor  împotriva virusului HPV. Una dintre firmele implicate în achiziționarea vaccinului a fost firma Polisano a lui ILIE VONICA. Prețul campaniei s-a ridicat la 30 milioane de euro, dintre care circa jumătate a mers la fostul om de afaceri sibian. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel