Chirieac: 'E o alegere cumplită'. Sfat pentru Orban: 'Ar fi marea realizare în România'

Ludovic Orban  foto Agerpres
Ludovic Orban foto Agerpres

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat situația în care se află România ca urmare a crizei generată de noul coronavirus.

Bogdan Chirieac a subliniat că factorii politici se află în fața unei decizii „cumplite”. Fie aleg să își „asume pierderi” de vieți pornind economia pentru a îi „salva pe cei mulți”, fie să pună în pericol societatea occidentală, „capitalismul liberal așa cum îl cunoaștem, ținând mai departe economiile închise”.

„Nimeni nu se simte bine cu libertatea profund îngrădită. Problema e ce decizie se va lua. Alegem să pornim economia, cum observ că aleg toate statele din lume nu doar cele vestice din clubul cărora România face parte, sau alegem să murim de foame? E o alegere cumplită”, a precizat analistul politic la România TV.

„Observ că liderii politici din lume aleg să repornească economiile și să își asume pierderile. Oricum multă vreme nu putem rezista. Și sistemul sanitar înghite foarte multe resurse care nu coboară din cer ci trebuie oferite de Guvern, dar riscăm să nu mai fie nimeni care să mai plătească taxe”, a adăugat Chirieac.

Acesta a precizat că plata efectuată de Guvern către administrație în plină criză pentru a evita scăderea consumului e un lucru benefic, dar spune că „problema e după ce se reia activitatea”.

„Poate că atunci Guvernul Orban va cere administrației să fie și cât de cât eficientă. În sensul în care să nu mai pună frână mediului privat. Aceasta ar fi marea realizare în România. Ca administrația să nu mai țină piciorul pe frână în fața mediului privat. De ajutat mediul privat cum se întâmplă în democrațiile consolidate nu poate fi vorba 20 de ani de acum încolo. 

Dar dacă reușești să ridici piciorul de pe frână, măcar fiindcă toată națiunea a depus un efort major pentru a plăti administrația în această perioadă, e un mare pas înainte”, a conchis Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel