Charles Michel în vizită la Kiev. ”Rusia nu va reuși să divizeze Uniunea Europeană”

Președintele Consiliului European, Charles Michel
Președintele Consiliului European, Charles Michel

Președintele Consiliului European a afirmat că Rusia nu va reuși în eforturile sale de a dezbina Europa. 

Rusia nu va reuşi să divizeze Uniunea Europeană, a afirmat, miercuri după-amiază, la Kiev, preşedintele Consiliului European, Charles Michel, salutând solidaritatea statelor membre în contextul invaziei militare ruse în Ucraina, scrie Mediafax. 

Preşedintele rus, Vladimir Putin, "nu va reuşi nici să distrugă suveranitatea Ucrainei, nici să divizeze Uniunea Europeană", a declarat Charles Michel, potrivit cotidianului Le Figaro, într-o conferinţă de presă organizată la Kiev alături de preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Michel salută unanimitatea în decizii a țărilor europene

Charles Michel a salutat capacitatea ţărilor din cadrul Uniunii Europene "de a lua decizii împreună, în unanimitate", în aplicarea sancţiunilor împotriva Rusiei.

Charles Michel a reafirmat solidaritatea Uniunii Europene cu Ucraina. "Nu sunteţi singuri, noi vă suntem alături şi vom face tot posibilul pentru a vă susţine şi pentru a face astfel încât Ucraina să câştige războiul", a subliniat Charles Michel.

La rândul său, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat că "prioritatea" este admiterea ţării sale în Uniunea Europeană. "Aceasta este o prioritate pentru statul nostru, pentru forţa poporului nostru", a subliniat Volodimir Zelenski.

Vizită oficială la Kiev

'La Kiev astăzi, în inima Europei libere şi democratice', a transmis Charles Michel pe Twitter, într-un mesaj însoţit de o fotografie înfăţişându-l pe peronul gării din capitala ucraineană.

Preşedintele Consiliului European a fost întâmpinat de vicepremierul ucrainean Olaga Stefanişina, potrivit dpa. Charles Michel are în plan să se întâlnească cu preşedintele Volodimir Zelenski în cursul zilei, a afirmat un oficial european, sub rezerva anonimatului. Din motive de securitate nu au fost făcute publice alte detalii ale vizitei.

Kievul a anunţat miercuri dimineaţă că a ajuns la un acord cu Rusia cu privire la deschiderea unui coridor umanitar pentru evacuarea civililor din portul asediat Mariupol (sud-estul Ucrainei), primul acord de acest tip de sâmbătă, potrivit unei declaraţii făcute de un responsabil ucrainean, citat de France Presse şi EFE. Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel