EXCLUSIV  Ceafă de porc la grătar. Secretele ca să îți iasă delicioasă. Lemnul de cireș este unul dintre ele

Află în articol cum se face cea mai bună ceafă de porc la grătar.

Mai e puțin până la sărbători. Cu toții abia așteptăm să ne petrecem Crăciunul alături de cei dragi, lângă brad, cu multe colinde, discuții, lumină în suflet și bucate alese. Mesele de sărbătoare vor fi pline de mâncare tradițională. Obișnuim să facem sarmale, caltaboși, tobă, cârnați și alte multe bunătăți. Pentru că știu că fiecare își dorește ca mâncarea de pe masa de Crăciun să fie perfectă, eu vă voi spune secretul celui mai bun grătar. Sunt mici detalii care transformă o banală ceafă la grătar într-o bucată de carne delicioasă, suculentă, aromată și fragedă.

În primul rând, renunțați la cărbuni. Grătarul iese mult mai bun dacă focul este făcut cu lemne de cireș. Fumul îi va da o aromă deosebită. Cu siguranță vei simți diferența dacă până acum ai ales varianta ușoară și ai făcut focul pentru grătar cu cărbuni cumpărați.

Cum se face ceafa de porc la grătar

În primul rând veți avea nevoie de 1 kilogram de ceafă de porc, adică cam o caserolă cu 5-6 bucăți de carne. Dacă știți că veți avea mai mulți invitați, luați câte caserole vreți voi și măriți cantitatea celorlalte ingrediente. Pe lângă carne veți avea nevoie de: un pahar de bere, sare, piper, boia dulce, cimbru, rozmarin și ulei. Și ingredientul secret: sos de casă din roșii, ardei gras, ardei iute și usturoi.

Cum se prepară

Luați carnea bucată cu bucată și condimentați-o cu sare și piper. Puneți carnea într-un vas adânc, apoi adăugați peste ea un pahar de bere. Peste aceasta adăugați câte puțin din restul ingredientelor și o lingură de ulei. Sosul despre care vă spuneam mai sus noi îl facem toamna, îl punem în borcane și îl avem tot anul. Cum se face? Foarte simplu. Se ia un kilogram de ardei grași roșii, îi spălați și îi curățați. Vei avea nevoie și de 5 ardei iuți roșii, un kilogram de roșii și 6 usturoi. Tăiați ardeii iuți, roșiile și curățați usturoiul. Toate ingredientele se adaugă în robot și se mărunțesc, mai puțin roșiile. Pe acestea le veți pune în robot separat, le veți mărunți, iar apoi veți stoarce sucul. După se amestecă toate ingredientele. Trebuie să obțineți un sos moale, dar care să nu fie ca o pastă. Se pune în borcane și se păstrează la rece.

Adăugați 5 linguri din acest sos peste ceafa de porc și lăsați-o la marinat timp de o oră înainte de a o pune pe grătar. Sosul nu se folosește doar pentru a marina carnea. El poate fi folosit și în loc de ketchup pentru mai toate preparatele din carne. Este mult mai delicios și mai sănătos. Poftă bună!

Așa trebuie să arate sosul:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel