Ce se întâmplă cu pensiile și alocațiile, după căderea Guvernului Orban. Violeta Alexandru, anunț

Violeta Alexandru
Violeta Alexandru

Violeta Alexandru a făcut anunțul în ceea ce privește pensiile și alocațiile, după căderea Guvernului Orban.

„Avem mari probleme pentru persoanele care au un stagiu de cotizare compus dintr-o perioadă în România și o perioadă în afară. Am luat deja niște decizii împreună cu echipa atașaților de muncă de pe lângă consulate și încercăm să remediem această perioadă extrem de lungă de comunicare a documentelor între casele de pensii din România și cele din străinătate. Se ajunge chiar și la doi-trei ani și încercăm să ne încadrăm într-un termen de o lună, o lună și jumătate, două luni maximum", a declarat Violeta Alexandru, la Digi24.

Ea a arătat că și în chestiunea recalculării pensiilor din România a reușit ca din 14.000 de restanțe, cu termene depășite de șase luni, opt luni, să ajungă la numai 3.000. „Merg în continuare cu atenție pe acest subiect pentru a reduce la cât mai puțin posibil", a mai spus ea.

Ce se întâmplă cu pensiile?

„Lista mea de urgențe zero este populată de tot felul de probleme în aplicarea legii pensiilor și a problemelor generate de această lege propusă de PSD. Sunt multe probleme care țin de management. Chiar încadrarea în termenul legal de 45 de zile și înlăturarea acestor întârzieri - care mergeau până la luni bune - este una dintre măsurile de management pe care le-am luat. Sunt în continuare aspecte care țin de simplificare. Deja am făcut pași în simplificarea accesului pensionarilor la bilete de tratament. Același lucru îl vom face și pentru firmele care doresc să acceseze informații despre cei în căutarea unui loc de muncă. Aici aveam o viziune de simplificare, de eficientizare, care presupune un amplu proces de restructurare și care depășește atribuțiile de gestionare a treburilor curente", a anunțat Violeta Alexandru.

Ce se întâmplă cu alocațiile?

Începând din ianuarie, alocațiile se indexează cu rata inflației, iar la rectificarea bugetară din august va fi dublat cuantumul lor, așa cum s-a decis în Parlament. A fost însă măsură care a venit după stabilirea bugetului. Pus în fața deciziei Parlamentului, Guvernul a decis să amâne aplicarea măsurii de dublare a alocațiilor până la rectificarea bugetară din vară. „Mi s-a cerut să pregătesc acest act normativ pentru rectificarea bugetară", a declarat Violeta Alexandru, precizând că la acest moment, nu a fost luată în discuție o plată eșalonată a alocațiilor, variantă ce fusese menționată ca soluție de atenuare a acestui șoc bugetar, citează digi24.ro

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy