EXCLUSIV  Ce se întâmplă cu pensiile militare şi ale magistraţilor. Dumitru Leonte: Trebuie să ţinem cont de acest lucru

Mihai Ciobanu / 30 noi 2019 / 14:25 Salveaza PDF Comentarii
Organizaţiile de pensionari: Funcţionarea Pilonului II este cel puţin bizară
Organizaţiile de pensionari: Funcţionarea Pilonului II este cel puţin bizară

Dumitru Leonte, reprezentant al mai multor organizaţii ale pensionarilor, a făcut precizări despre pensiile militare şi cele ale magistraţilor, făcând o paralelă cu ce se întâmplă în alte ţări europene.

Dumitru Leonte a declarat, într-un interviu acordat DC News, că, la stabilirea cuantumului pensiilor militare şi ale magistraţilor trebuie consultat modul în care se stabilesc acestea în alte ţări europene. 

"Vreau să vă spun un lucru: pe militari ar trebui să-i băgăm într-o altă categorie, fiindcă, după părerea mea, la militari ar trebui să ţinem cont şi de modul în care, la ora actuală, sunt pensionaţi şi militarii şi chiar celelalte instituţii de forţă în ţările europene. Să vedem cu putem face acest lucru. Chiar şi magistraţii, să vedem cum pot fi băgaţi în aceeaşi situaţie. Dacă ne uităm la magistraţii care sunt la Curtea Europeană, ei au o pensie care li se stabileşte la 70% din salariul net din ultimele şase luni. Ori la noi au chiar zece salarii din ultima lună. Că aşa s-a ajuns la 60.000, 20.000, 50.000 de lei pensie", a declarat Dumitru Leonte.

VIDEO: 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25