Ce i-a zis Iohannis lui Dăncilă când s-a dus la el cu dosarul Roșia Montană

Sursă foto: Facebook - Viorica Dăncilă
Sursă foto: Facebook - Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă a dezvăluit ce i-a spus Klaus Iohannis atunci când s-a dus la el cu dosarul Roșia Montană.

Viorica Dăncilă a fost întrebată la Antena 3 CNN ce i-a spus Klaus Iohannis, președinte al României, atunci când ea s-a dus cu dosarul Roșia Montană în ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării.

"În 2018 am fost informată că dosarul Roșia Montană se va afla pe masa UNESCO și că acest lucru va presupune trecerea în patrimoniul UNESCO. Știind despre litigiul pe care îl avem cu Gold Corporation, l-am chemat pe ministrul Culturii și am hotărât ca acest dosar să facă obiectul discuțiilor din CSAT, având în vedere că este un obiectiv național și că avem nevoie de avizul, de discuțiile, pornind de la președintele statului, serviciile secrete și miniștrii de resort. În ședința CSAT s-a hotărât ca acest dosar să fie gestionat de către Guvernul României, deci cu alte cuvinte toată responsabilitatea a revenit Guvernului României", a declarat Viorica Dăncilă.

Întrebată dacă chiar așa i-a spus Klaus Iohannis, Dăncilă a declarat: "Da, da, da. Dacă vedeți atunci, chiar ministrul Culturii a ieșit cu o declarație în acest sens, ministrul Culturii de atunci, domnul George Ivașcu".

Ce spunea George Ivașcu în 2018

În 2018, Goerge Ivașcu declara că Guvernul României, prin Ministerul Culturii și Identității Naționale, rămâne responsabil în problematica  de securitate națională cu privire la Roșia Montană.

"Ținând cont de aspectele patrimoniale sensibile în cauza ICSID (dosarul ARB/15/31), unde România poate pierde suma de 4,37 miliarde de dolari, Guvernul României a solicitat amânarea analizării dosarului depus la UNESCO până la soluționarea litigiului de la Curtea de Arbitraj de la Washington, în vederea protejării patrimoniului național și a intereselor financiare ale statului român. Nu suntem dispuși să plătim din buzunarul cetățeanului cele 4 miliarde de dolari care se pot pierde în urma litigiului mai sus menționat. Așadar, Guvernul României NU SOLICITĂ RETRAGEREA dosarului ci AMÂNAREA acestuia până la soluționarea litigiului în dosarul de arbitraj  nr. ARB/ 15/ 31 - Roșia Montană, pentru care în data de 22 februarie 2018, casa de avocatură care reprezintă statul român a depus apărarea la Curtea de Arbitraj de la Washington. Acest subiect trebuie scos din paradigma propagandistică și tratat de către toți decidenții statului român ca pe o prioritate de securitate națională", spunea Ministrul Culturii și Identității Naționale, George Ivașcu, în iunie 2018.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel