Ce au discutat Băsescu și Rareș Bogdan în pauza publicitară. Culisele emisiunii: cum l-a provocat, ce nu a apucat să-l întrebe

Amânarea emisiunii lui Rareș Bogdan cu Traian Băsescu, care trebuia să aibă loc săptămâna trecută, a avut cauze obiective: președintele a fost răcit, ca mulți alții, în această perioadă. De altfel, se vedea când tușea, pe parcursul emisiunii. ”Nu a fost nicio negociere, nu m-a rugat să ocolesc niciun subiect, a declarat directorul Realitatea Tv, Rareș Bogdan, pentru DCNews. Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt, m-a rugat să-i semnalez dacă vreau să discutăm chestiuni economice specifice, altele decât cele care sunt pe agenda publică, ca să se documenteze. Din respect pentru telespectatori, ca să dea un punct de vedere în cunoștință de cauză. I-am spus că nu am decât temele majore, care sunt pe agenda publică, altceva nu am discutat înainte de emisiune”.

DCNews: Cum ai făcut pentru a scoate cât mai multe subiecte dintr-un dialog cu șeful statului? Cum ai pregătit interviul?
 
Rareș Bogdan: ”Am urmărit multe talk show-uri la care participaseră jurnaliști de casă și am încercat să procedez exact pe dos. I-am pus probleme pe care nimeni nu i le-a mai pus în direct, într-un dialog unu la unu. Era prima emisiune în care i s-au ridicat probleme serioase. Așa că am calculat și am declanșat cinci momente în care l-am enervat foarte rău, știam că-și pierde cumpătul și atunci va face declarații incendiare”.
 

 

Rareș Bogdan, reclamat la CNA pentru interviul cu Traian Băsescu

 
DCNews: Care a fost strategia folosită?
 
Rareș Bogdan: ”Important este că nu am fost taliban: nici pro, nici anti. Anticipam o discuție aprinsă, mai ales că știa că nu-l iubesc. Așa că am plănuit o discuție civilizată între doi oameni care nu se prea înghit. Am încercat să-l pornesc din zona personală, am început cu întrebări legate de Florii, de sărbătoarea din acea zi. Apoi, am pus întrebări de politică externă, fiindcă știam că suntem de aceeași parte, cu Rusia, cu Ucraina, cu tema națională. În fine, am construit o relație de încredere, după care am trecut, gradual, spre subiecte litigioase. Am pus în discuție două personaje cu care a luptat, cărora nu le-a dat șanse: Iohanis și Geoană. Mi s-a părut că răspunsul a venit ca un mesaj de împăcare, de iertare. În final, am dus discuția în zona Nana, a arestării adversarilor, despre baroni etc”.
 
DCNews: Ați discutat în pauze?
 
Rareș Bogdan: ”Desigur, am vorbit multe. Legat de spațiul public și de istoria PDL. Era dezamăgit, avea o apăsare cu PDL-ul. Aici mi s-a părut afectat, pe tema asta am vorbit mult în pauză. A dezvoltat teoria din emisiune cu privire la spațiul politic românesc, că trebuie curățat de politicienii din ultimii 20 de ani. Inclusiv de el. S-a inclus și pe el, în această nevoie de primenire”.
 
DCNews: A evitat vreun subiect?
 
Rareș Bogdan: ”Nu, a fost tranșant, a dat răspunsuri ferme ... ba nu, a fost un singur caz în care a evitat un răspuns, când l-am întrebat despre Loterie. Cred că s-a ferit, pentru că la Loterie au fost și apropiați ai lui Ponta și ai lui Băsescu”.
 
DCNews: Au fost întrebări pe care nu ai apucat să le pui?
 
Rareș Bogdan: ”Au fost trei întrebări care mai puteau fi puse: Dacă România arăta altfel cu o monarhie constituțională, după 90? Dacă îi transmite ceva lui Adrian Năstase, dacă îi pare rău de el? Dacă crede că ar fi luat Ioana creditul în caz că nu o chema și Băsescu? Emisiunea era programată până la 22,52. Am obținut o prelungire, până la 23,30. Rămân aceste întrebări pentru altă dată”.
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel