CCR se întrunește, miercuri, pentru citirea hotărârii privind referendumul

Miercuri,  Curtea Constituţională se va întruni de la ora 10.00, pentru citirea hotărârii referitoare la referendumul din 29 iulie.  Anunţul a fost făcut de către preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean. Decizia a fost luată cu 6 voturi la 3.

[caption id="attachment_223129" align="alignleft" width="310"] Foto: Mediafax[/caption]

Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, a declarat, marţi, că CC a constatat că referendumul este valid din punct de vedere al organizării, dar că nu s-a îndeplinit condiţia de cvorum. De Ce News a anticipat decizia de invalidare a referendumului cu o seară înainte de decizia de marți a Curții.

 "A fost validat referendumul, nu l-am invalidat, referendumul este valid, dar am constatat că nu s-a îndeplinit cvorumul", a explicat Zegrean.

 Preşedintele Curţii Constituţionale a menţionat că preşedintele suspendat, Traian Băsescu, îşi va relua în această situaţie atribuţiile de şef al statului.

Şedinţa de marţi a Curţii Constituţionale a durat mai puţin de trei ore.

După citirea deciziei Curții Constituționale, Parlamentul va urma să se întrunească pentru a lua act de decizia Curții, după care decizia va fi publicată în Monitorul Oficial. Din acest moment, Traian Băsescu se poate întoarce din nou la Cotroceni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel