CCR: Erata trimisă de judecătorul Minea este legală

minea
minea

Potrivit surselor din cadrul Curții Constituționale, erata transmisă de judecătorul Ștefan Minea către Monitorul Oficial este legală, deoarece judecătorul avea dreptul să facă acest lucru. Decizia a fost luată în plen cu majoritate de voturi.

Misterul eratei se pare că a fost dezlegat. Plenul Curții Constituționale a decis, cu majoritatea de voturi, că judecătorul Ștefan Minea avea dreptul să semneze documentul transmis spre publicare la Monitorul Oficial.

Erata preciza că listele electorale permanente trebuie să conţină şi numele persoanelor cu cetăţeni română, aflate în străinătate. Documentul trimis de către judecătorul Minea, care asigura permanenţa la CCR, este validat astfel de către plenul CCR.

 Judecătorul Curţii Constituţionale Acsinte Gaspar a declarat, joi, pentru "Gândul", că nu a fost consultat privind erata publicată în Monitorul Oficial în 7 august şi că a cerut convocarea plenului Curţii "pentru a clarifia unele lucruri".

 Marţi, judecătorul CCR Ion Predescu declara că erata ar fi trebuit aprobată în prezenţa tuturor celor 9 judecători, pentru că altfel nu este legală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel