Bărbat de 35 de ani, bănuit de trafic de persoane și proxenetism. Sute de mii de euro de pe urma tinerelor exploatate

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi au documentat activitatea infracțională a unui un bărbat bănuit de comiterea infracțiunilor de trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism.

Polițiști și procurori din Galați au efectuat trei percheziții domiciliare la imobilele din județul Galați, folosite de un bărbat, de 35 de ani. Acesta este bănuit că ar fi exploatat sexual mai multe persoane, obligându-le la practicarea prostituției sau înlesnindu-le această activitate și obținând, în acest fel, foloase patrimoniale.

În urma perchezițiilor au fost găsite și ridicate documente, medii de stocare și corespondență.

Ce au descoperit anchetatorii

Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada anilor 2011 – 2017, acționând împreună cu o femeie, de 33 de ani, acesta ar fi recrutat, prin inducerea în eroare cu privire la natura activității ce urma a fi prestată, cinci persoane majore, căroara le-ar fi asigurat transportul și cazarea pe teritoriul Irlandei și Italiei. Folosind constrângerea psihică, menținerea în eroare și șantajul emoțional, le-ar fi exploatat sexual, beneficiind de cea mai mare parte din banii obținuți, în acest mod, de victime (peste 230 000 de euro).

Bani de pe urma unei minore 

Totodată, în perioada iunie 2011 – august 2012, acționând în același mod, bărbatul ar fi exploatat  sexual o minoră, de 17 ani, obținând de pe urma acestei activități suma de 125 000 de euro.

Polițiștii au stabilit, de asemenea, că, în perioada martie 2013 – martie 2015, cei doi ar fi determinat și înlesnit unor femei practicarea prostituției, prin realizarea și postarea de anunțuri pe site-uri de profil, prin facilitarea transportului și prin punerea la dispoziție a unor imobile, pe teritoriul Irlandei, obținând foloase de aproximativ 120 000 de euro.

Bărbatul a fost reținut, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel