Candidatul ALDE pentru Primăria Constanţa, un fost lider PDL

Senatorul constănţean Christian Gigi Chiru, care a anunţat marţi pe Facebook că se desparte de PNL şi va deveni membru al ALDE, va fi candidatul liberal democraţilor pentru Primăria Municipiului Constanţa, a declarat, pentru Agerpres, liderul organizaţiei judeţene a ALDE, Mircea Banias.

Liderul judeţean al ALDE a precizat că decizia mutării lui Chiru, fost lider judeţean al PDL, a fost convenită de acesta cu copreşedintele formaţiunii, Călin Popescu Tăriceanu, care a stabilit şi ca Gigi Chiru să devină candidatul formaţiunii pentru Primăria municipiului Constanţa.

'Înţeleg că astăzi (marţi n.red.) se va consuma formal înscrierea domnului Gigi Chiru în ALDE. El m-a întrebat cum să procedeze şi i-am recomandat să meargă la sediul partidului şi să completeze adeziunea şi pot să confirm că a pornit la drum spre Constanţa ca să devină membru ALDE cu acte în regulă. În rest, pot să vă spun că nu a fost o consultare în privinţa cooptării domnului Gigi Chiru, domnul Tăriceanu mi-a comunicat că a decis că este mai bine pentru partid aşa, ca el să preia conducerea organizaţiei municipale şi să candideze la Primăria Municipiului Constanţa. Noi îl numisem pe Mihai Şagău la conducerea organizaţiei municipale şi-l desemnasem candidat la primărie, dar acum lucrurile s-au modificat', a declarat Mircea Banias.

În anunţul de pe Facebook, Chiru precizează că decizia sa a fost motivată de 'tensiunile din ultima vreme din PNL'.

'În urma discuţiilor purtate cu preşedintele Călin Popescu Tariceanu, am convenit să preiau conducerea Organizaţiei Municipale ALDE Constanţa. Tensiunile din ultima vreme din PNL m-au determinat să aleg un nou proiect politic. Nu a fost o decizie uşoară, însă cred că am făcut alegerea corectă. Am demonstrat că sunt un om de echipă şi este bine cunoscut că sunt o persoană implicată şi luptătoare. Cât timp am condus organizaţia judeţeană a Partidului Democrat Liberal, am avut în jurul meu o adevărată echipă, alături de care am dus bătălii electorale grele şi am făcut opoziţie cu adevărat atunci când nimeni nu a făcut acest lucru. A fost o perioada frumoasă cu care mă voi mândri mereu, în care am cunoscut oameni de valoare şi am contribuit la implicarea mai multor tineri, viitori oameni politici ai acestui oraş. Ţin să le mulţumesc tuturor celor care mi-au fost alături în toţi aceşti ani, pentru susţinere, pentru curaj si pentru implicarea în tot ceea ce a însemnat opoziţie în Constanta. Privesc cu mândrie trecutul alături de voi şi cu optimism noul proiect politic în care mă implic. Îmi propun ca, împreună cu cei care ma susţin în acest proiect şi cu noii colegi din ALDE, să devenim cel mai puternic partid de dreapta din Constanţa', afirmă senatorul Chiru în anunţul său de pe Facebook.

[citeste si]

Senatorul Chiru a anunţat marţi, în plenul Senatului, că demisionează din PNL, urmând să activeze în ALDE. El a fost ales parlamentar în colegiul uninominal 4 din circumscripţia electorală nr. 14 Constanţa Senatorul de Constanţa Christian Gigi Chiru a fost suspendat în toamna anului 2015 din calitatea de membru al PNL, conform prevederilor statutare, după ce a fost condamnat la şase luni de închisoare cu suspendare, în primă instanţă, pentru oferirea de mită electorală.

Potrivit rechizitoriului, Gigi Chiru, prin Fundaţia Umanitară Christian Gigi Chiru, al cărei preşedinte era, a tipărit şi distribuit prin poştă, alegătorilor constănţeni, 24.000 de bonuri valorice medicale, în timpul campaniei electorale pentru alegerile locale din iunie 2012. Chiru a mai fost coleg de partid cu Mircea Banias şi în PDL. Cei doi şi-au disputat şefia filialei judeţene a PDL în martie 2012 şi în urma înfrângerii înregistrată de Banias în alegerile din partid, acesta a demisionat şi s-a alăturat Partidului Conservator, formaţiune cu care a obţinut cel de-al doilea mandat de senator din cariera sa politică. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel