CANDIDAT PREZIDENȚIALE OFIȚER ACOPERIT. Șef SIE: ce riscă Băsescu pentru avertismentul "ofițer acoperit"

Claudiu Săftoiu, fost director al Serviciului de Informații Externe (octombrie 2006 - martie 2007), susține că legea interzice devoalarea unui ofițer acoperit în orice circumstanțe, opinând că avertismentul președintelui Băsescu, care a promis că va dezvălui identitatea unui fost agent, este o replică politică.

"Personal, consider că este o afirmație foarte riscantă. După cum știți, astfel de dezvăluiri atrag de la sine consecințe dacă există cu adevărat date, dacă există o astfel de realitate ca unul dintre candidați sau mai mulți să fi avut o astfel de activitate în trecut sau în prezent. Potrivit legii siguranței naționale, existența unor astfel de ofițeri acoperiți este considerată secretă", a declarat, miercuri, pentru DC News, Claudiu Sfătoiu, în prezent membru PNL.

El a subliniat că divulgarea identității unui fost sau actual ofițer acoperit este interzisă.

"Nu există circumstanțe, cel puțin în ceea ce privește expunerea în viața publică, iar acestea fac obiectul cel mult al unei anchete de Tribunal Militar, dacă se ajunge până acolo. Dar o astfel de amenințare cred că face parte din arsenalul replicilor politice al președintelui. Mai departe, legislația, dacă lucrurile chiar se vor întâmpla, va duce la sancțiuni", a mai spus liberalul.

Șef SRI, despre avertismentul lui Băsescu: Ofițerii acoperiți nu trebuie să candideze la Președinție

Fostul șef al SIE crede că Băsescu face un joc politic, adăugând că "nu mă mai aștept de multă vreme ca președintele să aibă consecvență".

"S-a tot vânturat teama asta a ofițerilor acoperiți. S-a tot vorbit, nimeni n-a adus vreodată dovezi concrete cu privire la existența unui astfel de statut în clar pentru oricare dintre cei vizați. Așa că, probabil, nu va fi decât o șarjă de tip politic cu care ne-a obișnuit președintele", a conchis Claudiu Săftoiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel