Călin Popescu Tăriceanu își retrage candidatura la prezidențiale. Îl susține oficial pe Mircea Diaconu

Călin Popescu Tăriceanu renunță la Putere și la scaunul de la Palatul Cotroceni. Face un pas în spate și din funcția de președinte al Senatului, renunțând să mai fie al doilea om în stat, după Klaus Iohannis. 

ALDE și PSD nu mai sunt ”puternici împreună”. Călin Popescu Tăriceanu a decis să dea Puterea pe alianța cu Pro România al lui Victor Ponta.  

Îl susține la candidatura la prezidențiale pe independentul Mircea Diaconu, fostul europarlamentar independent care și-a anunțat duminică oficial candidatura pentru Cotroceni. Totodată, Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că luni își dă demisia și de la conducerea Senatului. 

Cu PSD, spune că are o despărțire civilizată, deși anunță că, odată cu trecerea în Opoziție, va face tot ceea ce face un partid aflat de partea cealaltă a baricadei.  

”Ne despărțim azi civilizat, urăm PSD și doamnei premier misiune cât mai ușoară în continuare. Noi vom trece în Opoziție. Am renunțat la candidatura la prezidențiale pentru a nu se mai spune că intenția pe care am manifestat-o de a părăsi coaliția este bazată pe decizia PSD de a-și desemna un candidat la prezidențiale. Luni, voi demisiona de la conducerea Senatului. Le-am propus colegilor să îl sprijinim la prezidențiale pe Mircea Diaconu. Cred că e nevoie de un candidat independent, suntem dispuși să îi acordăm sprijinul logistic. Am discutat acest lucru și cu Pro România, și el s-a declarat de acord să îl sprijine. Am votat azi o alianță electorală ALDE și Pro România pentru susținerea lui Mircea Diaconu” a declarat Călin Popescu Tăriceanu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel