California, decizie privind utilizarea paielor din plastic în restaurante

Adunarea statului California a aprobat, joi, o lege care restricţionează utilizarea paielor din plastic în restaurantele din acest stat american şi care nu vor mai fi furnizate clienţilor, decât dacă aceştia le vor solicita în mod explicit, relatează EFE. 

Proiectul de lege AB-1884 a fost aprobat de State Assembly cu 45 de voturi pentru şi 20 împotrivă şi mai lipseşte doar semnătura guvernatorului statului, Jerry Brown, pentru a intra în vigoare.

Dacă guvernatorul Brown nu se va opune, California va deveni primul stat american care limitează în restaurante paiele de plastic, a căror utilizare este amplu criticată de grupurile ecologiste, fiind de unică folosinţă şi generând multe deşeuri. Totuşi, noul proiect face referire doar la restaurante nu şi la localurile de fast-food, unde paiele din plastic sunt folosite în mod obişnuit şi care se sustrag astfel de la această lege.

Oraşe americane precum San Francisco sau Seattle au mers mai departe decât propunerea Californiei şi au interzis recent utilizarea paielor din plastic în toate localurile, fără excepţie. De asemenea, lanţul de cafenele Starbucks a anunţat în iulie că începând din 2020 va renunţa la paiele din plastic în cele peste 28.000 de localurile ale sale din întreaga lume, cu scopul de reduce impactul asupra mediului înconjurător, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel