Calendar ortodox, 4 septembrie. Pe cine cinstește Biserica Ortodoxă

Rodica Mitu / 04 sep 2018 / 01:44 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Biserica Ortodoxă îl cinstește pe Sfântul Mucenic Vavila, anual, pe 4 septembrie.

Calendar ortodox septembrie 2018. Sfântul Sfinţit Mucenic Vavila este pomenit în calendarul creştin ortodox la data de 4 septembrie. Sfântul Vavila a fost episcop al Antiohiei şi, aflat în scaunul arhieresc, l-a împiedicat pe împărat să intre în biserica din Antiohia. Din faţa uşilor, l-a împins înapoi cu mâna în piept şi i-a spus că nu i se cade împăratului, care este închinător la idoli, să intre în biserica Dumnezeului Celui viu şi să o necinstească cu intrarea lui.

Calendar ortodox septembrie 2018. Pentru faptul că era multă lume în jur şi o putere nevăzută îl oprea mai mult decât mâna întinsă a arhiereului, împăratul de teamă a răbdat mustrarea în tăcere şi s-a dus cu mânie la palat. I-a răsplătit însă Sfântului Vavila cu moarte mucenicească această îndrăzneala.

Calendar ortodox septembrie 2018. Este pomenit și Sfântul Proroc Moise, cel care a primit Tablele Legii (două lespezi de piatră pe care erau scrise cele Zece Porunci) pe Muntele Sinai.  şte cele pe care le-a auzit de la Dumnezeu, spune Sfântul Vasile cel Mare.

 

 

Vezi și: Calendar ortodox septembrie 2018. În ce zile sunt sărbători importanteTe-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24