Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 8 mai: Este prăznuit Sfântul Apostol şi Evanghelist Ioan

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 8 mai. Sfântul Apostol şi Evanghelist Ioan este prăznuit în Biserica Ortodoxă pe 8 mai (pomenirea minunii ce se petrece la mormântul său).

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 8 mai. Sfântul Apostol şi Evanghelist Ioan este prăznuit în Biserica Ortodoxă pe 26 septembrie (ziua trecerii sale la cele veşnice) şi pe 8 mai (pomenirea minunii ce se petrece la mormântul său), scrie crestinortodox.ro.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 8 mai. Sfântul Ioan a fost fiul lui Zevedei şi al Salomeei, de meserie pescar şi originar din Betsaida. Sfântul Ioan Evanghelistul era cel mai tânăr dintre cei Doisprezece Apostoli. Ioan a fost unul din Apostolii cei mai apropiaţi ai Domnului Iisus. În Evanghelia sa, el se numeşte "ucenicul pe care îl iubea Iisus" (Ioan, 21, 20).

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 8 mai. La Cina cea de Taină, el s-a rezemat pe pieptul Domnului şi aşa s-a împărtăşit din Tainele lui Hristos. Este ucenicul căruia Domnul, când era răstignit pe Cruce, i-a încredinţat pe Preacurata Sa Maică. După învierea lui Iisus, Ioan a fost primul apostol care a cercetat mormântul gol.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 8 mai. După moartea Maicii Domnului, Sfântul Apostol Ioan a mers la Efes, în Asia, propovăduind credinţa lui Iisus. Din porunca lui Domitian împăratul (81-96), "Apostolul dragostei" a fost surghiunit în insula Patmos şi acolo a vieţuit multă vreme. Tot acolo a scris şi Evanghelia sa, cele trei Epistole şi cartea Apocalipsei.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 8 mai. Tradiţia Bisericii aminteşte că Sfântul Apostol Ioan era în vârstă de peste o sută de ani, când a luat cu sine şapte ucenici şi, ieşind din cetatea Efesului, le-a poruncit acestora să sape o groapă în formă de cruce. Apoi, Sfântul Apostol s-a întins în acea groapă în formă de cruce şi a poruncit să fie acoperit cu pământ. După o vreme, când credincioşii au deschis mormântul Sfântului loan, ei nu au mai găsit acolo trupul lui.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 8 mai. În ziua de 8 mai a fiecărui an, din acest mormânt se ridică o pulbere pe care locuitorii de acolo o numesc mana, ce vindecă pe cei bolnavi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel