Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 8 mai: Este prăznuit Sfântul Apostol şi Evanghelist Ioan

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 8 mai. Sfântul Apostol şi Evanghelist Ioan este prăznuit în Biserica Ortodoxă pe 8 mai (pomenirea minunii ce se petrece la mormântul său).

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 8 mai. Sfântul Apostol şi Evanghelist Ioan este prăznuit în Biserica Ortodoxă pe 26 septembrie (ziua trecerii sale la cele veşnice) şi pe 8 mai (pomenirea minunii ce se petrece la mormântul său), scrie crestinortodox.ro.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 8 mai. Sfântul Ioan a fost fiul lui Zevedei şi al Salomeei, de meserie pescar şi originar din Betsaida. Sfântul Ioan Evanghelistul era cel mai tânăr dintre cei Doisprezece Apostoli. Ioan a fost unul din Apostolii cei mai apropiaţi ai Domnului Iisus. În Evanghelia sa, el se numeşte "ucenicul pe care îl iubea Iisus" (Ioan, 21, 20).

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 8 mai. La Cina cea de Taină, el s-a rezemat pe pieptul Domnului şi aşa s-a împărtăşit din Tainele lui Hristos. Este ucenicul căruia Domnul, când era răstignit pe Cruce, i-a încredinţat pe Preacurata Sa Maică. După învierea lui Iisus, Ioan a fost primul apostol care a cercetat mormântul gol.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 8 mai. După moartea Maicii Domnului, Sfântul Apostol Ioan a mers la Efes, în Asia, propovăduind credinţa lui Iisus. Din porunca lui Domitian împăratul (81-96), "Apostolul dragostei" a fost surghiunit în insula Patmos şi acolo a vieţuit multă vreme. Tot acolo a scris şi Evanghelia sa, cele trei Epistole şi cartea Apocalipsei.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 8 mai. Tradiţia Bisericii aminteşte că Sfântul Apostol Ioan era în vârstă de peste o sută de ani, când a luat cu sine şapte ucenici şi, ieşind din cetatea Efesului, le-a poruncit acestora să sape o groapă în formă de cruce. Apoi, Sfântul Apostol s-a întins în acea groapă în formă de cruce şi a poruncit să fie acoperit cu pământ. După o vreme, când credincioşii au deschis mormântul Sfântului loan, ei nu au mai găsit acolo trupul lui.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 8 mai. În ziua de 8 mai a fiecărui an, din acest mormânt se ridică o pulbere pe care locuitorii de acolo o numesc mana, ce vindecă pe cei bolnavi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel