Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 4 iunie 2021

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 4 iunie 2021. Pe 4 iunie, sunt prăznuiți Sfinţii Mucenici Zotic, Atal, Camasis şi Filip de la Niculiţel.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 4 iunie 2021. Sfinţii Mucenici Zotic, Atal, Camasis şi Filip de la Niculiţel fac parte din grupul celor 36 de mucenici care au pătimit pe pământul ţării noastre, în vechiul Noviodunum, Isaccea de astăzi, în perioada 319-324, când domnea împăratul Liciniu, scrie crestinortodox.ro. Trupurile acestor mucenici au fost depuse într-o criptă din Niculiţel.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 4 iunie 2021. Peste această criptă s-a zidit în timp o biserică din piatră. Din cauza războaielor, biserica a fost distrusă, iar cripta a fost acoperită de moloz. În vara anului 1971, din cauza unor surpări de teren, s-a descoperit cripta cu un sicriu cu osemintele a patru bărbaţi. Deasupra sicriului, pe pereţi, s-au descoperit două inscripţii greceşti. Prima a fost tradusă prin: "Martirii lui Hristos", iar a doua "Martirii Zoticos, Atalos, Camasis, Filipos".

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 4 iunie 2021. Moaştele celor patru sfinţi mucenici sunt prezente şi astăzi în biserica mănăstirii Cocos, din jud. Tulcea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel