Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 26 aprilie 2021

Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 26 aprilie 2021. Astăzi, pe 26 aprilie, este pomenit Sfântul Mucenic Vasile.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 26 aprilie 2021. Sfântul Mucenic Vasile a fost episcop al Amasiei, pe vremea împăratului Liciniu. Acesta din urmă, fiind căsătorit cu sora împăratului Constantin cel Mare, Constantina, a îndrăgit una din slujnicele soţiei sale, pe fecioara Glafira, scrie crestinortodox.ro. Aceasta i-a mărturisit totul împărătesei, care a trimis-o pe fecioară departe de curtea imperială de la Nicomidia.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 26 aprilie 2021. Ajungând Glafira în cetatea Amasia, a fost întâmpinată şi primită cu bunătate de Episcopul Vasile, împreună cu alţi creştini. Ea a dăruit toţi banii pe care îi primise de la împărăteasă, bisericii din Amasia. Aflând Liciniu unde a ajuns slujnică, a poruncit să fie aduşi din Amasia atât Sfântul Vasile, cât şi fecioara Glafira.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 26 aprilie 2021. Între timp, Glafira însă a murit, iar soldaţii l-au adus în faţa lui Liciniu numai pe episcopul Amasiei. După ce a fost supus la numeroase chinuri, Sfântul Vasile a fost omorât prin tăierea capului şi aruncat în mare. Trupul sfântului a fost găsit lângă cetatea Sinope şi dus în Amasia, unde a fost îngropat cu cinste în biserică.

Vezi și: Săptămâna Patimilor. Lunea Mare, 26 aprilie 2021. Denia din această seară. Ce trebuie să faci azi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel