Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 13 mai 2021

Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 13 mai 2021. Pe data de 13 mai, este prăznuită Sfânta Glicheria.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 13 mai 2021. Sfânta Glicheria a trăit în secolul al II-lea, în timpul împăratului Antonin şi al guvernatorului Savin. Sfânta Glicheria a fost fiica unui guvernator roman. După moartea tatălui, s-a stabilit în cetatea Traianopole din Tracia. Glicheria a fost pusă să aducă jertfe înaintea idolului lui Zeus, scrie crestinortodox.ro.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 13 mai 2021. Refuză şi la rugăciunile ei un fulger a lovit statuia lui Zeus şi a sfărâmat-o. Prefectul a poruncit să fie bătută şi aruncată în temniţă. Dorea ca Glicheria să moară prin înfometare. Însă, îngerul Domnului se pogora din cer şi îi aducea hrană. Temnicerul Laodicius, văzând această minune, L-a mărturisit pe Hristos în fața prefectului. Pentru această mărturisire, temnicerului i se va tăia capul.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 13 mai 2021. Sfânta Glicheria a fost aruncată într-un cuptor cu foc din care a ieşit nevătămată, iar mai târziu a fost aruncată la fiare. Rugându-se lui Dumnezeu, această sfânta muceniţă şi-a dat sufletul în mâinile lui Dumnezeu. Din sfintele ei moaşte curgea mir înmiresmat, care vindeca tot felul de boli grele.

Troparul Sfintei Muceniţe Glicheria

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 13 mai 2021. Mieluşeaua Ta, Iisuse, Glicheria, strigă cu glas mare: pe Tine, Mirele meu, te iubesc şi pe Tine căutându-Te mă chinuiesc şi împreună mă răstignesc, şi împreună mă îngrop cu Botezul Tău; şi pătimesc pentru Tine, ca să împărăţesc întru Tine; şi mor pentru tine, ca să viez pentru Tine; ci, că o jertfă fără de prihană, primeşte-mă pe mine ceea ce cu dragoste mă jertfesc Ţie. Pentru rugăciunile ei, ca un milostiv, mântuieşte sufletele noastre.

Condacul Sfintei Muceniţe Glicheria

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 13 mai 2021. Pe Fecioară şi de Dumnezeu Născătoarea Maria iubind, ţi-ai păzit fecioria ta nestricata, şi din dragostea cea către Domnul îndemnându-te, cu bărbătesc cuget ai pătimit până la moarte. Pentru aceasta Glicheria, cu îndoită cununa, te-a încununat pe ţine Hristos Dumnezeu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel