Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 1 iulie 2019

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 1 iulie 2019. Pe data de 1 iulie, este prănuit Sfântul Ierarh Leontie de la Rădăuţi.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 1 iulie 2019. Sfântul Ierarh Leontie de la Rădăuţi s-a retras în sihăstrie, unde a construit un schit ce avea să-i poarte numele: "Schitul lui Lavrentie".

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 1 iulie 2019. Pravila pentru obştea de aici era următoarea: hrana o singură dată în zi, la asfinţitul soarelui, afară de sărbători; somn de trei-patru ore pe noapte, iar de la miezul nopţii până dimineaţa - priveghere în biserică, după rânduiala Sfântului Munte şi tradiţia pustnicească. Pe locul unde a fost "Sihăstria lui Lavrentie", astăzi se afla satul Laura, comuna Vicovul de Sus, din judeţul Suceava.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 1 iulie 2019. A fost înmormântat în biserică de lemn a schitului, iar mai târziu, datorită cinstirii sfintelor sale moaşte de credincioşi, acestea au fost mutate în Catedrala din Rădăuţi. Prin anul 1639 o ceată de răufăcători a jefuit oraşul Rădăuţi. Tradiţia spune că monahii, aflând de venirea tâlharilor, au ascuns moaştele Sfântului chiar sub locul unde erau depuse, în naos, în fata tabloului votiv al ctitorilor mănăstirii.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 1 iulie 2019. În şedinţă sinodală din 20 iunie 1992 s-a hotărât canonizarea să oficială. Prăznuirea Sfântului Ierarh Leontie de la Rădăuţi se va face în fiecare an, pe 1 iulie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel