Budapesta: Jobbik solicită ieşirea Ungariei din UE

jobbik
jobbik

Gabor Vona, liderul partidului radical naţionalist Jobbik, nemulțumit de pretențiile Comisiei Europene față de derapajele nedemocratice de la Budapesta, a cerut, sâmbătă, în cadrul unei manifestaţii organizate în centrul Budapestei, ieşirea Ungariei din Uniunea Europeană.

Executivul comunitar a informat guvernul de la Budapesta de hotărârea sa de a analiza compatibilitatea unor legi recent adoptate de Budapesta cu legislaţia europeană, deoarece există îngrijorări cu privire la o serie de aspecte, printre care independenţa băncii centrale, pensionarea anticipată a judecătorilor şi procurorilor, şi independenţa autorităţii naţionale de protecţie a datelor.

Liderul partidului radical naţionalist Jobbik, Gabor Vona, cu ocazia unei manifestații organizate la Budapesta, a declarat că decizia Comisiei Europene echivalează cu "o declaraţie de război", executivul comunitar așteptând ca Ungaria să renunțe le independență, potrivit informațiilor transmise de MTI şi AP.

Potrivit lui Vona, cetățenii unguri ar trebui să decidă printr-un referendum dacă mai vor să facă parte din Uniunea Europeană, solicitând autorităților organizarea unui astfel de scrutin.

Cei 3.000 de susținători ai Jobbik, participanți la manifestație, au primit cu entuziasm apelul lui Vona, strigând sloganuri pro ieșirii din UE și incendiind un drapel al uniunii.

Citește ș

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel