Britanicii amatori de droguri ar putea rămâne fără pașaport. Noile măsuri adoptate pentru reducerea traficului de stupefiante

Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels

Un nou plan de descurajare a consumului de stupefiante în Marea Britanie prevede anularea pașapoartelor și a altor documente pentru cei care sunt consumatori de droguri. 

Guvernul Marii Britanii a dezvăluit un plan pe 10 ani care are ca scop descurajarea consumului de droguri. Oferă poliției noi puteri prin care pot anula pașapoartele și permisele de conducere, pe măsură ce decesele provocate de supradozele cu droguri în Anglia și Țara Galilor ating niveluri record, relatează RT.com

Propunerea, publicată luni de Guvern, prevede investiții de 300 de milioane de lire sterline (aproximativ 400 de milioane de dolari) pentru a elimina grupările care se ocupă cu trafic de droguri, descurajând în același timp persoanele care cumpără narcotice ilegale.

Violență și degradare cauzate de droguri

Avertizând așa-zișii consumatori de droguri recreaționale, oameni din clasa de mijloc care consumă narcotice de clasă A, ministrul britanic de interne Kit Malthouse a declarat pentru Sky News că acești indivizi ”determină o mare parte a violenței și a degradării pe care le vedem din cauza drogurilor în general”. 

Printre măsurile care pot fi luate în cadrul noilor propuneri de descurajare a consumatorilor de droguri se numără confiscarea pașapoartelor și a permiselor de conducere, precum și impunerea interdicțiilor de călătorie pe timp de noapte.

Citând modul în care cetățenii Marii Britanii care nu plătesc pensia pentru copii își pot pierde pașaportul și permisul de conducere, Malthouse a susținut că noua abordare de ”intervenție” în viața oamenilor pentru a aduce ”o schimbare comportamentală” este utilizată în prezent în alte domenii ale guvernului. Apărând represiunea strictă propusă împotriva consumatorilor de droguri, Malthouse a susținut că este utilă impunerea acestor măsuri pentru a permite autorităților să abordeze în comun atât cererea, cât și oferta din industria drogurilor.

Telefoanele traficanților vor putea fi confiscate

Se crede că în prezent există peste 2.000 de grupări de trafic de stupefiante care operează în Marea Britanie, grupuri care mută narcotice între diferite regiuni din țară. Când vor fi aplicate, noile reguli ar permite poliției să confiște telefoanele infractorilor pentru a obține lista de contacte, aflând astfel date minime despre consumatorii de droguri, pentru a-i direcționa către serviciile de asistență.

Anunțul noilor măsuri vine după ce s-a raportat faptul că decesele cauzate de supradoză în Anglia și Țara Galilor au atins un record în 2020, când au fost raportate 4.561 de decese, marcând o creștere de 3,8% față de anul precedent și cel mai mare număr de când au început înregistrările, creând îngrijorare în rândul organizațiilor de caritate cu privire la o urgență de sănătate publică din Marea Britanie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel