Urmărește emisiunea live


Brexit. Un ministru din guvernul britanic a demisionat

Andrea Leadsom a demisionat
Andrea Leadsom a demisionat

Ministrul britanic pentru relaţia cu parlamentul, Andrea Leadsom, şi-a anunţat miercuri demisia, afirmând că nu mai crede că guvernul poate să pună în practică rezultatul referendumului din iunie 2016 în favoarea Brexitului, relatează Reuters şi AFP.

"Nu mai cred că abordarea noastră va pune în practică rezultatul referendumului", a scris Andrea Leadsom într-o scrisoare adresată premierului Theresa May.

"De aceea, cu mare regret şi cu inima grea demisionez din acest guvern", a adăugat ea.

Pe de altă parte, cea mai recentă iniţiativă a premierului britanic Theresa May pentru a-i determina pe parlamentari să aprobe proiectul ei de acord care să permită Marii Britanii să părăsească Uniunea Europeană în bune condiţii a fost întâmpinată cu scepticism de către politicieni germani, relatează miercuri dpa.

"Din păcate, mă tem că noua propunere nu schimbă nimic substanţial ", a declarat preşedintele comisiei pentru afaceri externe a parlamentului german, Norbert Roettgen.

"Theresa May într-adevăr încearcă prezentând acelaşi lucru în mod repetat, în noi încercări, a declarat politicianul creştin-democrat (CDU).

Roettgen a apreciat că votul în Camera Comunelor privind proiectul de lege pentru Brexit ar fi trebuit să fie legat direct de un al doilea referendum. Aceasta ar fi fost ceva nou, a spus el.

Acordul urmează să fie prezentat parlamentului la începutul lunii viitoare. Parlamentarii l-au respins deja de trei ori. Marea Britanie va rămâne în UE până la 31 octombrie - un termen limită care a fost amânat din 31 martie.

Vezi și: Brexit: Tot mai mulţi politicieni britanici cer demisia premierului Theresa May

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel