BREXIT. Semnal din PE: Trebuie să fim vigilenți

Marea Britanie a transmis astăzi pe cale oficială instituțiilor de la Bruxelles decizia de a ieși din UE. A fost declanșat Brexitul, prin invocarea Articolului 50. Scopul este ieșirea Marii Britanii din UE. 

”Ne întristează decizia Marii Britanii de a ieși din Uniunea Europeană, dar Europa trebuie să se regrupeze și să meargă mai departe. Unitatea este esențială, nu numai pentru a împiedica acorduri bilaterale între Marea Britanie și unii membri UE, dar și pentru a avea o Europă mai puternică în viitor și a evita ca Brexit să devină un exemplu de urmat și de alți membri.” a declarat europarlamentara PSD, Claudia Țapardel. 

Parlamentul European a reacționat la anunțul făcut astăzi de Marea Britanie printr-o propunere de rezoluție care va fi votată în următoarea sesiune plenară din Strasbourg.

Politiciana a atras atenția: ”Trebuie să fim vigilenți și să ne asigurăm că drepturile cetățenilor europeni, inclusiv ale celor peste 250.000 de cetățeni români care contribuie la economia britanică, vor fi garantate atât în acordul inițial, cât și în cel tranzitoriu și cel final. Parlamentul European va fi implicat în toate etapele de negociere, iar Comisia de Afaceri Constituționale a PE din care fac parte va fi prima instanță care va trebui să aprobe acordurile rezultate în urma negocierilor”.  

[citeste si]  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel