Brexit. Românii, UMILIȚI din nou. Geoană, mesaj pentru Stat

Potrivit presei din Marea Britanie, Theresa May ar urma undeva în jurul datei de 15 martie să declanșeze procedura de ieșire a Marii Britanii din UE. Măsura nu va mai va mai garanta libera circulaţie a imigranţilor din state UE, lucru ce vizează direct România și Bulgaria. 

Marea Britanie nu va mai garanta libera circulaţie a imigranţilor din state UE care sosesc după iniţierea procedurii Brexit, scrie The Independent.

Atacul privind migrația vizează în mod direct România și Bulgaria. O sursă guvernamentală a declarat pentru The Telegraph că există semnale potrivit cărora Comisia Europeană încearcă să forțeze politica Marii Britaniei asupra acestui subiect delicat. 

Conservatorul eurosceptic Duncan Smith a motivat decizia de a restricționa imediat intrarea cetățenilor UE în Marea Britanie după activarea articolului 50 de la Lisabona, prin faptul că "jumătate din România şi Bulgaria" ar putea emigra în Regatul Unit, înainte de ieșirea efectivă din Uniunea Europeana.

Londra va garanta în aceste condiții dreptul de şedere permanentă doar pentru imigranţii originari din state membre UE care sosesc înainte de activarea Articolului 50.

Mircea Geoană, reacție acidă

”Romanii sunt iarasi pusi in acelasi pachet cu bulgarii si folositi drept "oaia neagra" in dezbaterea privind Brexit!

Dincolo de faptul ca retorica politica si de media este contrazisa de cifre, romanii sunt inca o data umiliti fara o reactie din partea statului roman.

Oare cand vom intelege ca drumul lung catre o Romanie dezvoltata si demna in Europa incepe cu primul pas?”, a scris pe Facebook fostul ministru de externe.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel