Brexit, români. Victor Negrescu: E prioritate zero

Ministrul Victor Negrescu a declarat, în contextul recomandării făcute vineri de Comisia Europeană privind trecerea la faza a doua a negocierilor cu Marea Britanie, că, alături de celelalte state membre, România lucrează pentru o concluzie a procesului de negociere.

Negrescu va reprezenta România la următorul CAG (Consiliul Afaceri Generale), în contextul negocierilor generate de ieșirea din UE a Marii Britanii. România este parte în acest proces, iar preocuparea ministrului este de a proteja drepturile românilor din Marea Britanie, precum și de a susține soluții care duc la consolidarea proiectului european, precizează MAE.

"Există evoluții pozitive în cadrul procesului de negociere, iar situația cetățenilor români aflați pe teritoriul Marii Britanii este o prioritate zero", a spus Negrescu.

"Comisia a asigurat în cadrul negocierilor protejarea drepturilor tuturor cetățenilor europeni care trăiesc în Marea Britanie; urmărim să obținem această garanție, care ar reprezenta un progres foarte important și un succes al negociatorilor UE. Este o veste bună pentru cetățenii români și premisa că obiectivul pentru care am luptat în această perioadă - apărarea drepturilor câștigate ale acestora - poate fi îndeplinit.

[citeste si]

Atât în cadrul Consiliului Afaceri Generale, cât și la nivel de minister și Guvern, am lucrat în această perioadă și lucrăm în continuare alături de celelalte instituții pentru ca, la finalul procesului de negociere, să ne asigurăm că românii din Regatul Unit, ca și restul cetățenilor din statele UE, nu vor avea de suferit", a declarat acesta.

Întâlnire cu românii din Marea Britanie

"Ne-am întâlnit cu românii din Marea Britanie, am realizat consultări și dezbateri cu diverși factori pentru a găsi soluții. Procesul de negociere este unul complex și suntem pregătiți pentru orice situație care poate apărea în cadrul acestuia. Până la finalul acestui proces de negociere rămânem prudenți, dar, totodată, optimiști", a mai spus ministrul Delegat pentru Afaceri Europene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel