Brexit: Parlamentul britanic amenință că NU votează acordul cu UE

Parlamentul britanic ar putea să nu voteze asupra termenilor finali ai acordului cu Uniunea Europeană privind Brexit până când țara nu va ieși în mod oficial din blocul comunitar, în martie 2019, a declarat miercuri ministrul britanic pentru Brexit, David Davis.

"S-ar putea, da. Depinde când se încheie ... nu poate avea loc înainte să avem acordul", a declarat Davis într-o comisie parlamentară ca răspuns la întrebarea unui legislator dacă, în situația în care se va ajunge la o înțelegere în ultimul moment înainte de ieșirea țării din UE, votul parlamentar s-ar putea desfășura după Brexit.

El a repetat însă promisiunea guvernului că Parlamentul britanic va supune la vot această chestiune înaintea Parlamentului European.

Guvernul britanic s-a angajat încă din februarie să consulte parlamentul cu privire la termenii Brexit-ului înainte de rezultatul final al negocierilor cu Uniunea Europeană, o concesie ce răspunde solicitării a numeroși deputați eurofili. Guvernul a prevenit însă că o respingere a termenilor Brexit-ului în parlament nu va împiedica în niciun caz ieșirea țării din UE, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel