Brexit, în blocaj. Verhofstadt: Progrese lente

Negociatorul-șef al Parlamentului European (PE) pentru Brexit, Guy Verhofstadt, a afirmat miercuri că negocierile în curs privind termenii ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană (UE) înregistrează ''în general progrese lente'', relatează agenția DPA.

Negociatorii din partea Comisiei Europene și a Marii Britanii se reunesc la Bruxelles pentru a treia oară în această săptămână, dar până în prezent negocierile au dat puține rezultate.

Toată lumea este de părere că un scenariu fără un acord este cel mai rău rezultat pentru toată lumea, a declarat Verhofstadt, adăugând că s-ar părea că pe masa negocierilor se află opțiunea unei ieșiri dezordonate a Marii Britanii din UE.

Verhofstadt a avertizat însă că pare puțin probabilă avansarea către discuții privind viitoarele relații între cele două părți începând din octombrie, așa cum intenționează guvernul britanic.

UE dorește ca Londra să accepte mai întâi termenii ieșirii sale din blocul comunitar, în special referitor la drepturile cetățenilor, o soluționare financiară a ceea ce Marea Britanie datorează Uniunii, precum și problema graniței irlandeze. Marea Britanie dorește în schimb să înceapă discuțiile referitoare la relațiile Londrei post-Brexit cu UE.

Orice acord final trebuie să fie aprobat de către Parlamentul European.

Negocierile din această săptămână urmează să se încheie joi după-amiază, precizează DPA.

Marea Britanie, membră a UE din 1973, este prima țară care va părăsi în martie 2019 blocul comunitar, ca urmare a unui referendum care a avut loc în 2016, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel