BREXIT. Decizia care afectează românii

Eurodeputatul britanic James Carver, purtătorul de cuvânt pentru afaceri extern, a cerut un Brexit ”rapid”. Decizia vine pe fondul ultimului an, când migrația netă în Marea Britanie a fost de 335.000 de persoane, dintre care 54.000 de cetățeni români.

Conform Oficiului de statistică al Marii Britanii, în perioada analizată numărul sosirilor nete de persoane din Uniunea Europeană pe teritoriul britanic a fost de 284.000, cel mai mare înregistrat vreodată, principalele țări-sursă fiind cele est-europene, în special România și Bulgaria.

Carver a afirmat că unii miniștri 'au eșuat jalnic' după ce declaraseră că vor să reducă imigrația, unul dintre cei vizați fiind însuși fostul premier David Cameron, care promisese să aducă la câteva zeci de mii numărul anual al imigranților.

Este evident că tot ceea ce a spus Partidul pentru Independența Marii Britanii (UKIP) despre imigrație se adeverește, mai ales referitor la numărul celor care vin în țara noastră din România și Bulgaria, a menționat eurodeputatul britanic.

Noile cifre arată că populația noastră crește cu un oraș precum Coventry, ceea ce pune presiune pe sistemul noastru de sănătate (NHS), pe sistemul de educație, locuințe și infrastructură. Aceste date relevă că migrația netă de 335.000, înregistrată în perioada iunie 2015 — iunie 2016, a fost a doua ca mărime, iar numărul cetățenilor UE veniți pe teritoriul britanic, 284.000, este un record, a adăugat el.

Am votat pentru ieșirea din UE și faptul că atât de mulți care se mută aici provin din blocul comunitar arată că Brexit-ul ar trebui să fie rapid, nu amânat la fiecare bătaie de vânt, a spus James Carver.

Ministrul britanic pentru imigrație Robert Goodwill a reiterat că obiectivul guvernului britanic este aducerea numărului de imigranți 'la niveluri durabile de zeci de mii'. Reducerea numărului de migranți ce vin în Marea Britanie va fi o prioritate esențială în negocierile noastre privind ieșirea din UE, a declarat oficialul britanic.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel