Primarul comunei Bran, Rareş Rădăcină, susţine că, pentru a deveni Staţiune de Interes Naţional, localitatea are nevoie, în primul rând, de un Centru Medical de Urgenţă, dar şi să finalizeze lucrările pentru reţeaua de canalizare.
Branul încearcă de mai mulţi ani să devină Staţiune turistică de interes naţional, alături de alte localităţi braşovene - Predeal, Râşnov şi Poiana Braşov, dar lipsa unor servicii şi dotări face ca această titulatură să fie destul de greu de obţinut.
"Deocamdată rămânem la stadiul de Staţiune turistică de interes local, dar ne preocupă transformarea localităţii în Staţiune Turistică de Interes Naţional. Dacă la canalizare se lucrează, avem finanţare, iar lucrările estimăm a se termina în anul 2019, pentru Centrul Medical de Urgenţă încă nu avem soluţii. În prezent, pentru zona Bran-Moieciu-Fundata avem patru echipaje de Ambulanţă, care funcţionează într-o clădire din Bran, dar pentru înfiinţarea unui Centru Medical de Urgenţă este nevoie de mai mult personal - medici, asistente", a explicat edilul marţi, într-o conferinţă de presă.
Acesta a mai precizat că a avut discuţii cu primarii din Moieciu şi Fundata în acest sens şi ar putea realiza acest obiectiv împreună, urmând a-l subvenţiona din bugetele locale.
"Spaţiu vom avea după ce ne vom muta din actualul sediu al Primăriei în clădirea fostului spital din localitate, pe care primăria a achiziţionat-o de la proprietar cu suma de 928.000 de euro, pe care o plătim în termen de trei ani. Acum se lucrează la reabilitarea energetică a clădirii, la recompartimentări, recondiţionări. Ne vom muta peste doi ani. Tot în acest sediu va funcţiona şi Poliţia Locală, Pompierii şi Serviciul de Ambulanţă. Vom vedea după mutare ce destinaţie îi vom da actualului sediu al primăriei, poate va fi transformat în Centrul Medical de Urgenţă", a mai spus primarul.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu