EXCLUSIV  Boicot referendum. Vlad Viski: Lucrul acesta trebuie înțeles foarte bine! - video

Rodica Mitu / 27 sep 2018 / 15:16 Salveaza PDF Comentarii
referendum
Descriere foto: referendum

Vlad Viski, director executiv al Asociației MozaiQ, a discutat, la DCNews, despre boicotarea referendumului de modificare a Constituției, în sensul restrângerii definiției familiei ca fiind căsătoria dintre un bărbat și o femeie.

„Noi, MozaiQ, și mai multe organizații din societatea civilă vom boicota acest referendum. Nu ne vom prezenta, în primul rând, pentru că încearcă să restrângă niște drepturi fundamentale ale cetățenilor. Drepturile omului nu se votează, nu se supun la vot. În al doilea rând, noi nu putem să legitimăm prin prezența noastră un astfel de referendum", a spus Vlad Viski.

„Nu toate referendumurile sunt democratice și lucrul acesta trebuie înțeles foarte bine. Se făceau referendumuri și în plină dictatură. S-au făcut și în Turcia lui Erdodan, și în Ungaria cu același scop. Avem și cazul Brexit, care a dus la o problemă în relația dintre Marea Britanie și UE. Așadar, noi respingem total ideea acestui referendum și, prin urmare, nu ne vom prezenta la vot", a declarat directorul executiv al Asociației MozaiQ.

Referendumul pentru familia tradițională se va desfășura în două zile, pe 6 și 7 octombrie.

 

Răspunsul complet mai jos:


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22