Boala care face ravagii. Durerea este insuportabilă

Există o boală care face ravagii în rândul oamenilor.

Boala artrozică este a doua cauză de morbiditate. Este o maladie care afectează articutațiile membrelor și coloana vertebrală și este cea mai frecventă cauză de durere cronică la bătrâni. 30% dintre pacienții cu artroză nu pot depune efort fizic, sunt limitați la a merge pe jos o distanță de 300 m, 28% dintre pacienți nu pot urca mai mult de 10 trepte, iar 25% dintre ei cară cu dificultate o greutate de 2,5 kg. Mai mult decât atât, din punct de vedere al impactului social, fiecare pacient cu gonartroză a lipsit, în medie, 13 zile de la serviciu.

Factorii care conduc la artroză

Printre factorii favorizanți pentru apariția bolii artrozice pot fi mentionați – predispoziția genetică, vârsta, sexul, obezitatea, traumatismele, precum și deteriorarea articulară în cadrul altor boli reumatice. Durerea este insuportabilă la oamenii cu artroză.

"Pacienții cu artroză trebuie să se prezinte la medic și să urmeze tratamentul în momentele de durere. O amânare a tratamentului nu poate conduce la nimic bun, ci doar la agravarea simptomelor și limitarea activităților zilnice. Tratamentele pe care medicii le recomandă pacienților cu artroză sunt antiinflamatoarele nesteroidiene pentru că ameliorează durerea, reduc inflamațiile sinoviale, mențin funcțiile articulare și îmbunătățesc calitatea vieții", declară prof. dr. Ruxandra Ionescu, reumatolog în cadrul Spitalului Sfânta Maria, București.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel