EXCLUSIV  Blocaj financiar la Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați. Rectorul Lucian Georgescu: Vom da statul în judecată!

FOTO: Captura video
FOTO: Captura video

Rectorul Universității Dunărea de Jos (UDJ) din Galați, Lucian Puiu Georgescu, ne-a vorbit despre problemele financiare cu care se confruntă centrul de cercetare de pe Dunăre.

Lucian Puiu Georgescu, rectorul Universității Dunărea de Jos (UDJ) din Galați, a vorbit în cadrul Interviurilor DC News despre blocajul financiar cu care se confruntă singura universitate din sud-estul Europei care are centru de cercetare chiar pe Dunăre.

”Există un Consiliu al Rectorilor de la Dunăre. Noi am devenit membrii de abia acum două luni, căci nu a existat o preocupare în acest sens. Noi, prin rector, suntem membri.

Toate țările riverane sunt membre, prin universitățile de prestigiu, în acest Consiliu, noi fiind cea mai la est universitate la Dunăre și, practic, singura universitate de pe Dunăre, propriu-zis. Restul sunt de lângă Dunăre sau unele care au ceva filiale cum UBB Cluj Napoca are acum filială la Craiova, la Reșița, ori Craiova care are la Turnu-Severin samd.

Nu sunt pe Dunăre. Noi suntem pe Dunăre și avem și vapor în acest sens, și avem și cel mai important centru de cercetare”, a afirmat Lucian Puiu Georgescu, rectorul Universității ”Dunărea de Jos” Galați, la Interviurile DC News.

Citește și: Elisa Ferreira va fi primită la Galați pe nava REXDAN, cel mai mare laborator pe apă din Europa. "Ne plimbăm pe Dunăre să vadă și Uniunea Europeană pe ce a dat banii!"

UDJ, contracte pentru următorii doi ani

De asemenea, a mai precizat rectorul, UDJ are deja semnate contracte pentru următorii doi ani de zile, dar și că există un mic blocaj financiar care nu ține de UDJ, ci de Guvern.

”Avem acum o mică problemă de blocaj, de plată, a vaporului. Nu am terminat de plătit. Sunt trimise niște facturi pe la minister, din august, și încă nu s-au plătit. Sperăm din toată inima că or să se deblocheze”, a mai precizat Lucian Puiu Georgescu. În acest sens, analistul Bogdan Chirieac a intervenit și a subliniat că există acest blocaj "pentru că nu plătește domnul Boloș (n.r. ministrul de Finanțe), ca să se înscrie în deficit”.

"Plătim penalități"

Întrebat ce se întâmplă dacă nu se plătesc acele facturi, rectorul UDJ a afirmat că deja se plătesc penalități pentru acestea.

”Noi, făcându-ne toată treaba din august-septembrie, plătim penalități pentru că nu am plătit la timp. Am trecut de cele 60 de zile de plată la facturile Șantierului Naval Giurgiu”, a mai spus Lucian Puiu Georgescu.

”Penalitățile alea rămân la Universitate, statul nu le-a plătit. Nu puteți da statul în judecată...?”, a afirmat Bogdan Chirieac.

”În acest moment, noi le plătim. Ce se va întâmpla după aia.... Probabil că o să dăm statul în judecată, să ne recuperăm banii.

Este o chestiune foarte interesantă. Fiind instituție publică, dacă plătești penalități trebuie să impuți penalitățile unei persoane din Universitate. Ori la noi nu-i nimeni vinovat. Am trimis documentele la timp, cererile de plată sunt deja aprobate”, a mai spus rectorul Universității Dunărea de Jos din Galați.

Mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel