Urmărește emisiunea live


Blestem sau hazard. Al treilea avion malaezian prăbușit în 2014

Liniile aerine malaeziene au fost lovite parcă de un blestem în cursul anului 2014. Trei aeronave de pasageri s-au prăbușit, dintre care cursa MH 370, care a dispărut în 8 martie, a rămas un mister până în prezent. În cele trei catastrofe aviatice și-au pierdut viața 699 de persoane.

La începutul anului, pe 8 martie, cursa MH370, operată de un avion Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines între Kuala Lumpur şi Beijing, a dispărut. La scurt timp după decolare, avionul a schimbat radical planul de zbor, virând spre vest, apoi spre sud, în direcţia Oceanului Indian, unde s-ar fi prăbuşit, din lipsă de carburant.

Citește și: AVION AIR ASIA DISPĂRUT între INDONEZIA și SINGAPORE. Aeronava AIRBUS A320-200 avea 162 de persoane la bord

Traiectoria sa a fost reconstituită cu ajutorul sateliţilor, dar locul prăbuşirii rămâne necunoscut şi nici o urmă nu a fost găsită, în pofida vastelor căutări aeriene şi submarine efectuate în largul coastelor occidentale ale Australiei.

Dintre cei 239 de pasageri şi membri ai echipajului avionului Boeing al Malaysia Airlines, 153 erau chinezi.

La 17 iulie, un alt Boeing al Malaysia Airlines, care asigura ruta Amsterdam-Kuala Lumpur, a explodat în zbor,din câte se pare  doborât de o rachetă în timp ce survola estul Ucrainei. Acesta transporta 298 de persoane, între care 196 de cetăţeni olandezi. În catastrofa zborului MH17 s-a aflat și un cetățean român. Cetățeni din 16 țări s-au aflat la bordul avionului doborât deasupra zonei de conflict din Ucraina de Est.

Citește și: Expert, ipoteză șoc: Zborul MH370, doborât de marina americană

Sfârșitil anului vine să întregească dezastrele înregistrate de liniile aeriene malaeziene.  Un avion de tip Airbus A320-200 aparţinând companiei  low-cost AirAsia cu 162 de persoane la bord a dispărut duminică între Indonezia şi Singapore. Pilotul avionului ceruse să "devieze" de la planul de zbor din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. Zborul QZ8501 s-ar fi prăbuşit în largul Insulei indoneziene Belitung, potrivit unui oficial al Agenţiei naţionale indoneziene pentru căutare şi salvare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel