AVION AIR ASIA DISPĂRUT între INDONEZIA și SINGAPORE. Aeronava AIRBUS A320-200 avea 162 de persoane la bord

Un avion de tip Airbus A320-200, aparținând companiei malaysiene low-cost AirAsia, a dispărut duminică, între Indonezia şi Singapore. Aeronava avea 162 de persoane la bord, conform informațiilor furnizate de autorităţile locale şi de AirAsia. 

Citește și: Expert, ipoteză șoc: Zborul MH370, doborât de marina americană

UPDATE - 10:30 - Forţele aeriene indoneziene au anunţat că au trimis două avioane să efectueze căutări într-o regiune la est de Java, la sud-est de Pangkalan Bun, în provincia Kalimantan.

"Sunt nori, iar regiunea este înconjurată de mare. Încă ne aflăm pe drum, deci nu vom avansa vreo ipoteză despre ceea ce s-a întâmplat cu avionul", a transmis Hadi Cahyanto, un purtător de cuvânt al forţelor aeriene indoneziene.

Avionul căutat era exploatat de către AirAsia Indonezia, o sucursală a companiei AirAsia cu sediul la Kuala Lumpur, în Malaysia, care domină piaţa companiilor de low-cost în Asia de Sud-Est.

"Avionul era în stare bună, dar condiţiile meteorologice nu erau foarte bune", a declarat directorul general al Aviaţiei Civile indoneziene, Djoko Murjatmodjo, într-o conferinţă de presă susținută pe Aeroportul din Jakarta.

Potrivit lui Mujatmodjo, avionul a depăşit deja cu câteva ore limita de timp pentru epuizarea combustibilului, scrie Mediafax.

Eforturile de căutare se concentrează asupra unei regiuni situate între Insula Belitung şi Kalimantan, pe coasta de vest a Insulei Borneo, la jumătatea traseului prevăzut al avionului, a adăugat el.

------------------

- 09:05 - Conform unor informații de ultimă oră furnizate de un oficial indonezian al Agenţiei Naţionale de Căutare şi Salvare, citat de publicația Jakarta Post, avionul care efectua zborul QZ8501 s-ar fi prăbuşit în apele din jurul insulelor Belitung.

Potrivit publicaţiei citate, purtătorul de cuvânt al Agenţiei a declarat că o echipă de salvare a fost trimisă la Belitung. Avionul de tip Airbus A320 ar fi survolat în cerc marea în zona insulei, pentru a evita o furtună, după care a intrat într-o zonă de turbulenţe şi s-a prăbuşit în ocean, mai scrie site-ul Jakarta Post.

------------------

Înainte ca aeronava să piardă contactul cu controlorii de trafic indonezieni, piloţii ceruseră permisiunea de a devia de la ruta stabilită, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, precizează un comunicat al companiei citat de Mediafax.

Avionul de tip A320-200 are la bord şapte membri ai echipajului şi 155 de pasageri: 138 de adulţi, 16 copii şi un bebeluş. Cele 162 de persoane aflate la bord sunt de naţionalităţi diferite, după cum urmează: 157 de indonezieni, 3 sud-coreeni, 1 malaezian şi 1 singaporez.

Vezi și: IPOTEZĂ tulburătoare. Ce s-a întâmplat cu zborul MH17

Zborul QZ8501 a decolat de pe Aeroportul Internaţional Juanda de la Surabaya, pe insula indoneziană Java, la ora locală 5:20 (0:20, ora României) şi urma să aterizeze pe Aeroportul Changi de la Singapore la ora locală 8:30 (2:30, ora României).


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel