Vasile Blaga: ACL nu susține demersul lui Călin Popescu Tăriceanu de suspendare a lui Traian Băsescu

Liderul PDL, Vasile Blaga, a prezentat, luni, calendarul Opoziției privind moțiunile de cenzură la adresa Guvernului Ponta, clarificând, totodată, și poziția ACL față de demersul președintelui Călin Popescu Tăriceanu, de a iniția o a treia suspendare a președintelui Traian Băsescu: "Este praf în ochi. Românii s-au săturat de scandal"

Potrivit co-președintelui ACL, astăzi se va discuta "moțiunea de cenzură pe Justiție, pornind de la celebrul caz Duicu, după care, la sfârșitul acestei săptămâni, o să depunem moțiune de cenzură la adresa Guvernului referitoare la abuzurile pe care le-a făcut cu OUG care favorizează migrația. O să depunem încă două moțiuni simple, în Senat pe învățământ și în Cameră, una pe fiscalitate. Cerem guvernului Ponta, lui Ponta personal și vicepremierul să facă publice lista de alocări de fonduri pentru a vedea efectiv țara ce vrea acest om și ce a vrut când a trimis această OUG", a declarat Vasile Blaga, în bruiajul traficului care se desfășura pe artera din fața locului de unde a prezentat declarațiile.

Întrebat în legătură cu demersul inițiat de Călin Popescu Tăriceanu pentru o nouă suspendare a președintelui Traian Băsescu, Vasile Blaga, precizând că aceasta este poziția ACL, a susținut că este doar "praf în ochi" și ar trebui ca "chiar și iresponsabilul Tăriceanu să știe românii s-au săturat de scandal"   liderul PDL, 

"Este praf în ochii românilor. Dl premier, înțeles cu dl Tăriceanu, ar trebui să fie chemat de Tăriceanu în Parlament și să răspundă abuzurilor repetate pe care Guvernul le face, să răspundă pentru proasta guvernare. Pentru că ați văzut, la întâlnirea pe care premierul a avut-o, astăzi, cu investitorii, ce i-a spus reprezentatul departamentului de Stat: «astfel de acțiuni, intervenind abrut într-un proces electoral în scopul de a-și crea un avantaj, de a falsifica până la urmă alegerile, va duce la plecarea investitorilor sau la nevenirea lor în țară. Poziția noastră este clară. Nu ne intereasză aceste demers și nu suntem de partea celor care îl inițiază".

Întrebat cui folosește aceste demers, liderul PDL a explicat: "Sigur, nu românilor. Dl Tăriceanu, probabil, are impresia că îi va folosi lui. Nu îi va folosi pentru că românii s-au săturat de scandal și ar trebui să știe și dl Tăriceanu sau să-i spună dl Ponta ce rezultă din toate analizele socilogice, românii nu-și doresc defel astfel de acțiuni. V-am spus poziția comună a ACL. Nu susținem suspendarea"

Întrebat dacă sunt valide argumentele invocate de Călin Popescu Tăriceanu, Blaga a precizat: "Nu sunt valide și o să vedeți care va fi fi și avizul CCR. Sunt copilării inventate pentru a se băga în seamă. Vede că dânsul dorește să candideze la Președinție, probabil se și vedea președinte, dar nu iese de acolo, din 5-6% Avizul CCR este consultativ, dar nu cred că cineva nu va ține cont de el, chiar și iresponsabilul Tăriceanu".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel