Bilanțul vânătorii de la Balc: 254 de mistreţi uciși. Nu se știe încă cine se va înfrupta din ei

vanatoare_balc_
vanatoare_balc_

Tradițională vânătoare de mistreți de la Balc s-a încheiat. Sfârșitul acestui week-end a consemnat și sfârșitul vieții pentru 254 de mistreți, a căror carne va fi donată, în urma analizelor de laborator, căminelor de bătrâni și copii.

Carnea provenită de la mistreții împușcați pe domeniul de vânătoare de la Balc, județul Bihor, care s-a desfășurat la sfârșitul acestei săptămâni, va fi donată căminelor destinate îngrijirii bîtrânilor și copiilor.

Direcţia Sanitar-Veterinară pentru Siguranţa Alimentelor Bihor, are misiunea de a supune analizelor serologice, virusologice şi bacteriologice, carnea provenită de la 254 de mistreţi vânaţi la Balc.

"În cele două zile (sâmbătă şi duminică - n.r.) au fost vânaţi 254 de mistreţi, ceea ce reprezintă doar o mică parte din efectivul existent la Balc", a declarat duminică Sorin Hodişan, șeful Direcţiei Sanitar-Veterinare pentru Siguranţa Alimentelor Bihor.

În cazul în care, carnea provenită de la animalele vânate este corespunzătoare consumului uman, cea mai mare parte va fi donată unor centre de îngrijire a copiilor și bătrânilor, numărul exact al centrelor care vor dispune de acest suplimentar nefiind comunicat.

Citește și:

Vânătoarea de la Balc, desfăşurată pe parcursul a două runde

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel