Incendii Grecia, bilanț. Făcările au fost aduse sub control

Incendiile devastatoare din Grecia soldate cu moartea a cel puţin 79 de persoane au fost aduse sub control, au informat miercuri dimineaţa oficialii locali.

Un incendiu izbucnit în munţii Geraneia, la aproximativ 70 de kilometri vest de Atena, este singurul în continuare activ, a informat ministrul grec al protecţiei civile, Nikos Toskas. În staţiunea litorală Rafina, de la est de Atena, puternic afectată de incendii, echipele de ajutor şi voluntarii continuă să caute victime în casele arse.

Potrivit pompierilor eleni, bilanţul victimelor este de 79, însă primarii din zonele afectate susţin că numărul deceselor ar putea fi mult mai mare. Rudele a zeci de persoane date în continuare dispărute au creat un site cu cei despre a căror soartă nu se mai ştie nimic.

Ajutor internațional

În urma solicitării de către Atena a ajutorului internaţional, state precum Cipru, România şi Italia au furnizat aeronave sau pompieri pentru lupta împotriva incendiilor. Comisarul european pentru ajutor umanitar şi gestionarea crizelor Christos Stylianides a sosit marţi seara la Atena pentru a evalua situaţia.

Într-un interviu acordat televiziunii publice elene, oficialul european a declarat că schimbările climatice sunt responsabile pentru incendiile grave, adăugând că încălzirea planetei nu este o 'ştire falsă'.

Vezi și: Grecia, incendiu. Raed Arafat: Este singurul sprijin solicitat


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel