Grecia, incendiu. Raed Arafat: Este singurul sprijin solicitat

Incendiu
Incendiu

Secretarul de stat Raed Arafat a explicat care sunt solicitările autorităților elene în vederea stingerii incendiului din zona Atenei, dar și ce ajutor se mai poate oferi în cazul în care se solicită sprijin.

Incendiul devastator de la câțiva kilometri de capitala Greciei a făcut până acum peste 70 de moriți, peste 200 de răniți și alte zeci de persoane sunt date dispărute. Secretarul de stat Raed Arafat a declarat că autoritățile române sunt pregătite să intervină pentru stingerea focului.

"Eu am avut o discuție și cu responsabil pe parte de medicină"

Raed Arafat a declarat că, până în acest moment, singura solicitare a fost sprijinirea activității de stingere."La acest moment este în pregătire avionul Spartan de la Ministerul Apărării care a fost oferit de România prin mecanismul de protecție civilă european, după ce domnul ministru al Apărării a discutat și cu ministrul Apărării din Grecia și am avut și eu o dicuție cu șeful protecției civile din Grecia. Avionul nostru este pregătit să decoleze în cursul acestei dimineți și va mai zbura un alt avion pentru sprijin logistic și va participa la activități de stingere sub coordonarea autorităților elene. Este singurul sprijin pe care l-au solicitat colegii din Grecia. Adică ei au solicitat avioane sau elicoptere de luptă contra incediilor. Eu am avut o discuție și cu responsabil pe parte de medicină de urgență din Atena, pe care îl cunosc foarte bine, și mi-a zis că în acest moment pe partea medicală nu este nevoie de ajutor. Dacă se solicită orice fel de sprijin, normal că putem să îl analizăm și există posibilitate de sprijin și pe cale terestră cu colegii de la pompieri și pe cale aeriană și pe cale medicală", a declarat Arafat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel