Holera a făcut peste 900 de morţi în Haiti

epidemie de holera
epidemie de holera

Reprezentanţii ONU au anunţat că ultimul bilanţ al epidemiei de holeră din Haiti arată 917 morţi, epidemia manifestându-se deocamdată în şase din cele zece departamente.

Bilanţul - datând din 12 noiembrie - mai arată că alte peste 14.600 de persoane sunt spitalizate, cel mai afectat fiind departamentul Artibonite, în centrul ţării, cu 600 de decese. Celelalte departamente afectate sunt Centrul, Nordul, Nord-Vestul, Sudul şi Vestul, în ultimul aflându-se şi capitala Port-au-Prince, informează Reuters, citat de Agerpres.  În capitală, care a suferit distrugeri importante în urma seismului din 12 ianuarie, au fost contabilizate 27 de decese.

Circa 200.000 de haitieni riscă să contracteze holera, care începe să se răspândească printre cele 10 milioane de locuitori ai ţării, au declarat reprezentanţi ai ONU, reclamând un ajutor de 163,9 milioane de dolari pentru Haiti în următoarele 12 luni pentru combaterea epidemiei.

Aceasta a fost agravată de inundaţiile provocate de trecerea recentului uragan Tomas, care se adaugă urmărilor devastatorului cutremur din 12 ianuarie, soldat cu peste 250.000 de morţi şi 1,5 milion de persoane rămase fără adăpost. Condiţiile de viaţă mizerabile ale haitienilor îi fac foarte vulnerabili acestei maladii care se propagă în special prin apa murdară. Întreaga populaţie este ameninţată, nimeni nefiind imunizat împotriva holerei.

Citeşte şi:

Numărul morților în epidemia de holeră din Haiti se ridică la 643

Peste 500 de oameni au murit de holeră, în Haiti

Urganul Tomas a lăsat în urmă cel puţin 6 morţi, în Haiti

Holera a băgat peste 3000 de oameni în spital şi a omorât 253 de persoane, în Haiti

Epidemie de holeră în Haiti. ONU confirmă 138 de decese

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel