Biden și Fauci, un nou atac la adresa lui Trump privind distribuţia vaccinurilor în SUA

Joe Biden
Joe Biden

Joe Biden a deplâns întârzierile în distribuţia vaccinurilor împotriva COVID-19 în SUA, subliniind că săptămânile care urmează vor fi 'foarte dificile' pe plan sanitar, notează AFP.

'Planul administraţiei Trump pentru distribuţia vaccinurilor este mult în întârziere', a afirmat Joe Biden, care va fi instalat în funcţie pe 20 ianuarie, în cursul unei declaraţii făcute la locuinţa sa din Wilmington, statul Delaware. Circa 2,1 milioane de persoane au primit o primă injecţie a unuia din cele două vaccinuri autorizate (Pfizer/BioNTech şi Modena), potrivit datelor raportate de Centrele pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC).

Numărul este departe de obiectivul afişat de administraţia Trump, care a promis 20 de milioane de persoane vaccinate până la sfârşitul anului.

VEZI ȘI Nou miting URIAȘ pro-Trump. Președintele SUA nu se lasă

'Ne aflăm sub nivelul la care ne-am dori să fim', a recunoscut eminentul imunolog american Anthony Fauci, consilier la Casa Albă pentru criza sanitară. El şi-a exprimat speranţa că întârzierea va fi recuperată în luna ianuarie. 'Trebuie să fim cinstiţi: săptămânile şi lunile care vor urma vor fi foarte dificile pentru ţara noastră', a subliniat Joe Biden.

'Poate cele mai dificile din toată pandemia', a insistat el. Cu câteva ore mai devreme, viitoarea sa vicepreşedintă, Kamala Harris, a primit prima din cele două doze de vaccin Moderna împotriva COVID-19.

VEZI ȘI Trump, trădat de 109 republicani în Camera Reprezentanților. I-au respins vetoul la o Lege crucială

Doresc să încurajez pe toată lumea să se vaccineze, a declarat Kamala Harris, 56 de ani. Literalmente, este vorba despre salvarea de vieţi. Am încredere în ştiinţă şi cei care au creat şi aprobat acest vaccin sunt oameni de ştiinţă, a adăugat ea, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel