Beneficii ceai de coacăze negre. Încărcătură semnificativă de vitamina C

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Sunt multe afecțiuni ale organismului ce pot fi ameliorate dacă se încearcă un consum regulat de ceai de coacăze negre. Beneficiile sunt multe, iar acestea leacuri sunt folosite încă din vechime, căci pastilele și medicamentele actuale sunt ceva nou în istoria umanității.

 

Când ne gândim la coacăzul negru, imediat sărim cu gândul la fructele sale negre cu gust specific. Știm bine că acestea conțin un număr mare de antioxidanți și că au o încărcătură semnificativă de vitamina C, precum în ceaiul de ghimbir. Doar că serele și metodele de conservare pe care le folosim astăzi nu au fost disponibile dintotdeauna, iar oamenii au lăsat aceste mici fructe la uscat, iar atunci când trecea vremea lor, le foloseau pentru ceaiuri.

Aceste mici fructe ce sunt lăsate la uscat, devin ingrediente speciale în realizarea unor ceaiuri. Conținutul lor nutritiv rămâne la fel de bogat, fructele fiind doar deshidratate. Iar în contactul cu apa fierbinte, toate mineralele și compușii organici se solubilizează.

Ceai de coacăze negre. Beneficii ce trebuie știute

Un prim factor ce trebuie adus în discuție este caracterul antioxidant pe care acesta îl prezintă. În principal, se poate spune că este o consecință a nivelului foarte înalt de vitamina C pe care îl prezintă. Motiv pentru care atunci când sunt consumate fructele proaspete, au un gust specific și aromat. Există diverse studii încă neterminate în această privire și susțin o posibilă diferență între arbuștii ce cresc în climate reci sau calde, cei din zona rece fiind antioxidanți mai puternici.

Tot datorită caracterului antioxidant, se găsesc substanțe care au rol antiinflamator. Sunt multe stări patologice în care o anumită persoană poate primi beneficii considerabile în urma folosirii acestui ceai. Cei diagnosticați cu diabet, boli cardiovasculare sau obezitate, pot să își adauge în dieta zilnică acest preparat delicios, căci ajută foarte mult.

Se poate spune că acest ceai de coacăze negre este eficient în pierderea din greutate. Chiar dacă metabolismul organismului devine unul mai accelerat, un ceai regulat nu o sa vă poată reduce semnificativ masa corporală. Exercițiile fizice sunt un necesar ce trebuie efectuat pentru a stimula arderea grăsimilor depozitate.

Dar sunt mult mai multe beneficii despre care se speculează că acest coacăz negru ar putea să le ofere. Studiile nu au fost foarte exacte datorită faptului că sunt multe lucruri ce se întâmplă în corpul omenesc, dar câteva lucruri par a se lega bine. Se poate consuma ceai de coacăze negre pentru beneficiile la tubul digestiv (poate inhiba activitatea bacteriilor, de exemplu H. pylori ce are o vindecare dificilă). Dar și prevenirea cancerului prin distrugerea substanțelor ce fac posibilă instaurarea maladiilor.

Contraindicații ale ceaiului. Consumul regulat

Se poate spune că un consum regulat de acest ceai, aduce foarte multe beneficii oamenilor, dar în cazul persoanelor ce au hipotensiune nu este recomandă administrarea. Acesta poate reduce tensiunea arterială, iar în caz că deja o aveți mică, această scădere vă poate provoca probleme de sănătate.

Se poate spune și menționa faptul că numărul de plachete sangvine este puțin afectat, iar rănile și sângerările pot deveni mai frecvente. Iar despre administrarea lui în timpul sarcinii nici nu se poate pune vorba. Chiar și în timpul alăptării vă poate face rău o cană de ceai de coacăze negre. Beneficiile se pot resimți cel mai bine în cadrul unor parametri normali și un consum neexcesiv, scrie BZI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel