Belgia a legalizat eutanasierea copiilor

belgia eutanasie
belgia eutanasie

Parlamentul Belgiei a adoptat o lege care permite eutanasierea copiilor cu boli în stadiul terminal. Actul normativ este de fapt o modificare a legii din 2002 care prevedea că numai adulții pot fi eutanasiați, fiind acum extinsă la "minorii cu capacitate de discernământ", potrivit BBC.

După ce legea va fi semnată de rege, cum este așteptat să se întâmple, Belgia va deveni prima țară din lume care nu mai impune o limită de vârstă acestei practici.

Eutanasierea va putea fi cerută de copiii cu boli în stadiul terminal care au și consimțământul părinților.

Criticii acestei legi susțin că o asemenea decizie nu poate fi luată de către copii.

Au trecut 12 ani de când Belgia a legalizat eutanasierea adulților. În vecina din Nord, Olanda, eutanasia este permisă doar pentru copiii cu vârste mai mari de 12 și care au aprobarea părinților.

Conform Reuters, o persoană din galeria publică a parlamentului belgian a strigat "criminalii", în franceză, când legea a fost votată.

Legea stipulează că un copil trebuie să fie în stadiul terminal, să sufere "dureri fizice de nesuportat" și să ceară în repetate rânduri să moară - înainte ca eutanasia să fie luată în considerare.

Liderii Bisericii din Belgia, țară catolică, spun că legea este imorală, punctând că deși adolescenților nu li se permite să ia decizii economice sau emoționale sunt considerați capabili să hotărască dacă cineva îi poate omorî.

Statistici oficiale arată că aproximativ 1.500 de adulți aleg eutanasierea în fiecare an, ceea ce reprezintă circa 2% din totalul deceselor din regat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel