BCE: 2011 va fi decisiv pentru reformarea zonei euro

Anul viitor va fi decisiv pentru adoptarea reformelor care vor asigura stabilitatea financiară a Uniunii Europene şi a monedei euro, a afirmat preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), Jean-Claude Trichet, transmite AFP.

'Ne confruntăm cu un an decisiv. În 2011 va avea loc adoptarea structurii revizuite a guvernanţei economice, o discuţie profundă asupra gestionării financiare şi poate va începe modificarea Tratatului de la Lisabona', a declarat oficialul BCE în Parlamentul European.

În ciuda eforturilor depuse pentru adoptarea Tratatului de la Lisabona, liderii UE au decis luna trecută să revizuiască documentul pentru a face schimbări menite să evite viitoarele crize financiare.

'Textul trebuie reformat pentru a ne asigura că Europa în ansamblu şi zona euro pot face faţă în viitor provocărilor având o putere de decizie mai puternică', a apreciat Trichet, salutând propunerea de reformare a guvernanţei economice dar reafirmând poziţia BCE conform căreia măsurile propuse până acum nu sunt suficiente.

'Trebuie să învăţăm toate lecţiile de pe urma crizei şi să menţinem spiritul reformelor pentru a face sistemul financiar mai transparent şi mai solid', a afirmat preşedintele BCE.

sursa: Agerpres

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel