Băsescu: În nouă ani, nu am sunat niciun procuror să rezolve un dosar

Traian Băsescu
Traian Băsescu

Președintele Traian Băsescu i-a primit, marți, la Palatul Cotroceni, pe absolvenții Institutului Național al Magistraturii, pe care i-a sfătuit să nu uite că nimeni nu e mai presus de lege, principiu care i se aplică și șefului statului. Băsescu a rostit acest îndemn spre sfârșitul sfârșitul discursului, când părea pe punctul de a izbucni în lacrimi.

”Dacă vreodată voi ajunge în fața dvs, în instanța în care lucrați, o să vă rog să vă aduceți aminte că nimeni nu este mai presus de lege”, le-a transmis Traian Băsescu tinerilor magistrați.

Președintele a menționat că este ultima generație pentru care semnează decretele de intrare în magistratură și că în 9 ani a semnat 2799 de astfel de decrete.

”O spun în fața a 170 de magistrați: în nouă ani de mandat nu a existat un procuror sau judecător care să poată spune că am sunat să rezolve într-un fel sau altul un dosar”, a mai spus șeful statului, care a adăugat că în prezent se fac ”presiuni formidabile” asupra justiției.

”Veți constata că, cel puțin în momentul de față, nu aveți un aliat în clasa politică. Nimeni nu vă poate apăra, numai dvs vă puteți apăra, rămânând integri”, a afirmat Băsescu.

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat, la 17 decembrie, că la dosarele președintelui Traian Băsescu nu se poate lucra mai devreme de 2014, pentru că șeful statului se bucură de imunitatea funcției. Kovesi s-a arătat convinsă de faptul că procurorii vor instrumenta aceste cazuri după ce președintelui i se termină mandatul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel