Băsescu îi dă dreptate lui Iohannis: ”A procedat corect”

Traian Băsescu este de părere că actualul șef al statului, Klaus Iohannis, a procedat corect trimițând Codul fiscal înapoi Parlamentului. Fostul președinte apreciază că reducerea TVA-ului până la 19% ar fi prea abruptă.

"Nu pot să nu fiu corect. Mi se pare reducerea de TVA prea abruptă și că o reducere ponderată, urmărind efectele, este soluția. Din acest punct de vedere, președintele Iohannis a procedat corect. Cei care nu au procedat corect au fost PNL-iștii, care puteau să corecteze lucrurile odată cu bugetul de stat, pentru că legea, Codul fiscal, nu intra în vigoare acum și puteau să introducă un amendament de amânare a reducerii cu cinci procente a TVA-ului - îl reduceau cu două, cu unul, cu trei, odată cu legea bugetului de stat. Deci, cred că președintele Iohannis a procedat corect trimițând codul înapoi", a afirmat Traian Băsescu, citat de Agerpres.

"Orice creștere exagerată bazată pe consum duce la colaps. România nu poate susține acum o creștere economică mai mare de 3,5 - 4 procente. O creștere de 7 - 8 procente, cum atinsesem în 2008, nu este decât vestitorul colapsului care urmează", a mai susținut fostul șef al statului.

Citește și: Traian Băsescu dă de pământ cu noul PNL: ”Este un partid moluscă”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel