Băsescu face primul pas spre "coabitare": CSM, lăsat fără cvorum

TRAIAN BASESCU - DECLARATIE - SEDIU DE CAMPANIE
TRAIAN BASESCU - DECLARATIE - SEDIU DE CAMPANIE

În ședința CSM în care trebuie să se ia act de demisia Monei Pivniceru nu s-a îndeplinit cvorumul, iar şedinţa a fost anulată. DeCe News a anunțat încă de ieri informația privind amânarea ședinței de la CSM. Sursele citate de DeCe News au explicat că miza acestei întârzieri este așteptarea întoarcerii lui Traian Băsescu la Cotroceni. PDL a acuzat că primul obiectiv al USL, prin numirea Monei Pivniceru, va fi schimbarea lui Daniel Morar de la DNA și a Laurei Codruța Kovesi de la Parchetul General. 

Cvorumul la şedinţa CSM nu a fost îndeplinit din cauza judecătoarei Ana Cristina Lăbusş. Ponta a precizat că aceasta avea telefonul închis, deşi ieri a fost prezentă la şedinţă. Întrebat dacă în acest caz este vorba de jocuri politice, Ponta a răspuns că nu ştie, dar a precizat că judecătoarea Ana Lăbuş a fost marţi la CSM, iar miercuri şi-a închis telefonul.

PDL a acuzat că primul obiectiv al USL, prin numirea Monei Pivniceru, va fi schimbarea lui Daniel Morar de la DNA și a Laurei Codruța Kovesi de la Parchetul General. Dacă Pivniceru decide să facă aceste schimbări are nevoie de acordul lui Traian Băsescu în calitate de președinte. Sursele DeCe News au precizat că scopul magistraților CSM este de a întârzia momentul pentru ca Băsescu să poată controla numirile de la DNA și Parchet.

CSM a amânat pentru mâine şedinţa în care se va lua act de demisia Monei Pivniceru din CSM şi din magistratură. Atât Victor Ponta, cât şi Laura Codruţa Kovesi au precizat că se vor prezenta la această şedinţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel