Barroso susține și el propunerea lui van Rompuy de buget pe 2014-2020

barroso van rompuy dc
barroso van rompuy dc

Purtătorul de cuvânt al președintelui Traian Băsescu, Bogdan Oprea, a declarat joi că în cadrul negocierilor privind CFM (Cadrul Financiar Multianual) pe 2014-2020 propunerea președintelui Consiliului European, Herman van Rompuy, este susținută și de președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

"Facem precizarea că această nouă propunere de construcţie a cadrului financiar multianual al Uniunii Europene este susţinută în acest moment şi de preşedintele Consiliului European, domnul Herman Van Rompuy, şi de preşedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, care negociază împreună pe această formulă cu statele membre," spune Bogdan Oprea într-un comunicat de presă.

El menționează că propunerea inițială a Comisiei Europene nu mai este valabilă încă din 14 noiembrie, când van Rompuy a înaintat altă propunere. Varianta președintelui Consiliului European este cea dezbătută în prezent, după ce, la reuniunea CAG de marți, a fost unul dintre subiectele de pe ordinea de zi.

Bogdan Oprea mai menţionează că "este de aşteptat" ca Van Rompuy să prezinte o nouă propunere de buget "ca urmare a presiunii ţărilor contributoare nete şi a discuţiilor" care au loc joi între Van Rompuy şi Barroso pe de o parte şi şefii de stat şi de guvern ai ţărilor membre UE.

Această nouă propunere "ar urma să ţină cont de solicitările ţărilor contributoare de reducere a contribuţiilor proprii la bugetul Uniunii Europene, dar şi de solicitările ţărilor care pierd sume importante prin aplicarea acestei noi propuneri odată cu intrarea în vigoare a bugetului," potrivit purtătorului de cuvânt.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel